Prøv Procycling Pluss idag

FÅR SJANSEN I SUNWEB: Vegard Stokke skal sykle for utviklingslaget til Sunweb de neste årene. Foto: Norges Cykleforbund

Sunweb signerer norsk talent til utviklingslaget

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.19 11:39

Del på    

Vegard Stokke skal sykle for utviklingslaget de neste to årene.

(procycling.no): Det melder Sunweb i en pressemelding onsdag formiddag.

Stokke har levert en rekke imponerende resultater i det som er hans siste sesong som junior, og tirsdag ble han også tatt ut i den norske troppen til VM i Yorkshire. 18-åringen har denne sesongen blant annet blitt nummer fire i Nations Cup-rittet Tour du Pays de Vaud nummer tre i Oberösterreich juniorenrundfahrt.

– Det er selvfølgelig veldig kult å få en slik mulighet. Jeg har snakket med en del ulike lag, men jeg fant ut at Sunweb var det rette laget for meg. Jeg liker hvordan de jobber i laget og jeg har også flere gode venner som skal kjøre for utviklingslaget neste år. Det gir en ekstra trygghet når jeg skal flytte ned dit, forteller han til procycling.no.

Unggutten skal først fullføre skolegangen hos NTG Kongsvinger, før han flytter ned til Sunwebs eget anlegg i Sittard i Nederland, hvor blant andre Sunweb-rytter Susanne Andersen også mer eller mindre bor, hvor laget har en rekke disponible leiligheter.

– Etter å ha deltatt på talentdagene, følte jeg at Team Sunwebs utviklingsprogram ville være en god match for meg. Jeg ser frem til å jobbe tett med andre toppryttere i laget, lære fra dem hver dag for å utvikle seg som en syklist. Det å trene og kjøre for dette laget vil gjøre hver dag mer morsom og jeg håper at jeg kan oppnå mitt fulle potensial som rytter her, sier Stokke i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sunweb har stor tro på Stokke

Utviklingslaget startet opp i 2017 og foreløpig er Marc Hirschi og Max Kanter de mest kjente rytterne som har vært innom systemet.

Stokke har nå signert en toårskontrakt med utviklingslaget.

– Vegard er en utrolig talentfull rytter fra Norge. Han har allerede vist noen spesielle ting, men vi tror at han har mye mer å gi. Med en stødig treningsblokk i vinter, er vi trygge på at han vil være på et enda høyere nivå enn denne sesongen. Han er en sterk klatrer, som er kjent for sin offensive stil og som vil styrke utviklingslaget vårt de neste to årene, sier trener Hans Timmermans. 

Stokke blir den første nordmannen som sykler for utviklingslaget til Sunweb. Tidligere har Markus og Daniel Hoelgaard syklet for utviklingslaget til dagens Deceuninck-Quick-Step. I Sunweb er det også en del norske linker, med Susanne Andersen på damelaget og Andreas Leknessund som har signert en kontrakt med herrelaget fra 2021.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse