FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Barguil kastet ut av Paris-Nice

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.03.20 16:57

Del på    

Den franske mesteren straffet for uregelmessig sykling.

(procycling.no): Vondt ble bare til verre for Warren Barguil etter åpningsetappen av Paris-Nice søndag. Etter at den franske mesteren veltet underveis på 154 kilometer lange etappen til Plaisir, og tapte 15 minutter til de øvrige favorittene, ble Arkea-Samsic-rytteren kastet ut av rittet.

Rittkommisærene begrunnet avgjørelsen med at Barguil lå for lenge i dragsuget bak sin lagbil, trolig i jakten etter å ha veltet sammen med landsmannen Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) da 60 kilometer gjensto av etappen.

Etappen som ble vunnet av tyskeren Maximilian Schachmann (BORA – hansgrohe) utspilte seg i tøffe forhold preget av mye regn og sterk vind. 

Nedturen for Barguil kommer etter en sterk sesongåpning for 28-åringen som ble nummer to i Drôme Classic og fire Faun-Ardèche Classic. Diskvalifiseringen til Barguil til tross; Arkea-Samsic har fortsatt gode kort å spille i årets Paris-Nice. Nysigneringen Nairo Quintana hang godt med i sidevinden og kom i mål i første gruppe 15 sekunder etter den vinnende kvartetten der Schachmann satt.

Tagget med: ,

Les også disse