SUNWEB-EXIT: Det meste tyder på at Tom Dumoulin er på vei ut av Team Sunweb. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Sunweb bekrefter: Enig med Dumoulin om å avslutte kontrakten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.08.19 08:04

Del på    

Nå ligger alt til rette for at Dumoulin kjører for Jumbo-Visma til neste sesong.

(procycling.no): Mandag morgen skrev De Telegraaf at Dumoulin og Sunweb nå hadde en muntlig enighet om å avslutte kontrakten etter årets sesong.

Avisen skrev at det er ventet at partene vil skrive under på en avtale i løpet av uka, og at det dermed ikke vil være noe som hindrer en overgang til Jumbo-Visma. 

Like etter, rett før klokka ni, kom også bekreftelsen fra Sunweb.

I pressemeldingen takker de Dumoulin for samarbeidet gjennom årene.

– Det har vært et vanskelig år for Tom med de tilbakeslagene han har fått erfare og det er normalt for enhver person i den alderen å ta et steg tilbake og se på situasjonen. Tom åpnet opp tankene sine om at et nytt miljø kunne være positivt og vi bestemte å respektere ønsket hans og samarbeidet for å gjøre en overgang mulig, sier administrerende direktør i Team Sunweb, Iwan Spekenbrink.

Dumoulin: – Det gjør vondt å dra

Tom Dumoulin selv forteller en lignende historie. Han har hatt interesse fra andre lag også tidligere, men har da valgt å fortsette i Sunweb på grunn av de gode rammene i laget.

– Etter skuffelsen av å gå glipp av touren, begynte jeg å tenke på at et nytt miljø kunne være forfriskende. Derfor bestemte jeg meg for å fokusere på interessen fra noen lag. Det var noen strålende tilbud og i denne fasen av karrieren min føles det ut som det rette tidspunktet å ta det på. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det gjør meg virkelig vondt å dra. Hjertet mitt er her og sammen har vi oppnådd store ting som jeg er veldig stolt av. Jeg har bevist at det er mulig å vinne et treukersritt med Team Sunweb og jeg har ingen tvil om at jeg kunne klart det igjen med dem. Jeg vet at gresset ikke alltid vil være grønnere enn på Team Sunweb, og jeg vil understreke at uten dem, kunne jeg ikke kommet dit jeg er i dag. Jeg er for evig takknemlig for de sjansene jeg har fått og muligheten laget har gitt meg til å dra for å utforske nye mulighet i et nytt lag.

Hadde kontrakt ut 2021

Dumoulin har i utgangspunktet en kontrakt som strekker seg ut 2021, men har ifølge rapportene hatt et ønske om en ny start etter at 2019 har vært en stor sportslig nedtur.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nederlenderen veltet på den fjerde etappen i Giro d’Italia, og brøt den påfølgende dagen med en kneskade. Han var tilbake i konkurranse i Critérium du Dauphiné, men kneskaden har vist seg mer krevende enn først forventet. Da det ble klart at mistet Tour de France, kom de første rapportene som ryktet ham bort fra Sunweb.

Ifølge De Telegraaf skal han nå være klar for å signere en avtale med Jumbo-Visma frem til og med 2022. 

Hele tiden har det vært Jumbo-Visma som har fremstått som det mest aktuelle, et lag hvor man allerede i dag har et meget sterkt lag med ryttere som Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, George Bennett og Laurens De Plus. 

Det står i sterk kontrast til Sunweb, hvor nettopp Dumoulins mangel på hjelpere i fjellene har vært et svakt punkt i laget de siste årene. Avisen skriver at Tour de France vil bli det store målet de kommende sesongene.

Dumoulin har kjørt for det som i dag er Sunweb siden han ble proff i Argos-Shimano i 2012.

Det er allerede klart at Dumoulin ikke vil sykle Vuelta a España eller VM. Dermed kan det være at nederlenderen har syklet sitt siste ritt for Sunweb.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse