ALLEREDE TATT EN SEMIKLASSIKER: Kan Jasper Stuyven gjøre det helt store i et monument også i år? Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Stuyven drømmer om Paris-Roubaix

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.01.17 11:26

Del på    

Vil tre ut av Cancellaras skygge.

(procycling.no): I fjor markerte Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) seg som en kommende klassikerstjerne. Den belgiske 24-åringen kjørte særdeles offensivt i flere av vårklassikerne, og ble belønnet med en imponerende soloseier i Kuurne-Brussel-Kuurne.

I de største brosteinsrittene måtte dog stortalentet jobbe for Fabian Cancellara, som jaktet triumfer i sin siste sesong som aktiv syklist.

Men ett år eldre, og med Cancellara ute av bildet, er det duket for flere sjanser for Stuyven. I vårpartens klassikere deler han kapteinrollen med nyervervelsen John Degenkolb, og den tysk-belgiske duoen kan by på problemer for konkurrentene i flere av vårens ritt.

– Er i finalen i de største klassikerne i 2017

I et intervju med belgiske Sporza beretter Stuyven at han er klar for å ta steget frem etter den sveitsiske olympiske mesterens avskjed.

– Jeg har hatt tre flotte, lærerike år med Fabian. I de største klassikerne visste du alltid hvem som var den store lederen. Nå er jeg heller leder sammen med Debgenkolb, og jeg trenger ikke ofre meg lenger, sier Stuyven.

Etter å ha syklet flere sesonger med begrenset press, føler mannen som syklet en dag i prikkete trøye under fjorårets Tour de France at det er på tide å forvente resultater.

Her er Trek-Segafredos nye drakter!

– Nå forventer jeg fra meg selv at jeg kommer til å vinne. Jeg er klar til å ta et nytt steg, og vil være med i finalene i de store klassikerne. Uten uhell er jeg overbevist om at dette skjer i 2017.

BRUDD MED BREEN: Vegard Breen og Jasper Stuyven var bruddkamerater under den andre etappen av fjorårets Tour de France. FOTO: AFP PHOTO / Jeff Pachoud

Som så mange andre brosteinsspesialister, er det Paris-Roubaix og Flandern rundt som henger høyest for Stuyven.

– Paris-Roubaix er den store drømmen. Det har alltid vært min type ritt, siden jeg vant der som junior. Men jeg blir like fornøyd med en seier i Flandern. Jeg har lyst til å vinne et monument.

– Jeg tror jeg trenger noen år på baken for å hevde meg i Flandern rundt, men i Paris-Roubaix stoler jeg på min egen evne, forklarer Stuyven.

I fjor debuterte Stuyven i Grand Tour-sammenheng med en opptreden i Tour de France. Allerede på den andre etappen var han på offensiven, da han gikk i brudd med blant andre Vegard Breen. Da gikk han solo på slutten, men ble hentet av et jagende felt, anført av Tinkoff og Roman Kreuziger, som trakk opp spurten for Peter Sagan som vant. Stuyven markerte seg ytterligere med to sjetteplasser i massespurter.

I år derimot, blir Stuyven å se i Giro d’Italia. Der skal han jakte etappeseire i de to første ukene, samt jobbe for sammenlagtkaptein Bauke Mollema.

 

Tagget med: ,

Les også disse