KUN ÉN AV DISSE TRE ER MED: Det blir fort Amund Grøndahl Jansen norske sykkelfans må håpe på under Omloop Het Nieuwsblad. FOTO: © Tim De Waele

– En stund vurderte jeg å spurte selv

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.02.18 15:56

Del på    

Da LottoNL-Jumbo rykket fram var Groenewegen borte.

(procycling.no): Med omlag halvannen kilometer til mål, omtrent der løypa begynte å svinge mot venstre, ser man Dylan Groenewegen sitte sist på et tog bestående av tre LottoNL-Jumbo-ryttere (Grøndahl Jansen, Timo Roosen og Tom Leezer).

Idet det gule og sorte toget har flyttet seg fram til fronten av feltet, sitter Amund Grøndahl Jansen plutselig og kikker seg bakover. Lagkapteinen har ikke hengt på idet kompisene hans manøvrerte seg imellom og forbi flere av spurtkonkurrentene.

– Alt fungerte egentlig veldig godt, men med halvannen kilometer igjen hoppet kjedet av for Dylan, og da mistet han også oss, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Fryktet han ville sperre for Groenewegen

Det kunne åpnet opp veien for 23-åringen fra Romerike. Selv besitter han en brukbar avslutning, selv om spurtfeltet i Dubai nok er overkant for hans egenskaper.

Grøndahl Jansen slo det likevel fra seg. Det hadde jo ikke tatt seg spesielt bra ut om han skulle blitt sittende å spurte side om side med Groenewegen mot slutten av dagen.

– Jeg satt fint med til det var 500 meter igjen. Da så jeg at Cort Nielsen satt på hjulet mitt, så da slo jeg ut og satset på at Dylan ville finne veien selv, sier han.

– Var du inne på tanken av å gå for det selv?

– Jeg vurderte det, men jeg kunne ha endt opp i veien for Dylan. Det hadde vært veldig dumt.

Sent, men tidsnok til å berge trøya

Groenewegen fant også veien fram til slutt, selv om han hadde havnet veldig langt bakpå. På TV-bildene kan man se nederlenderen suse forbi Degenkolb, Kristoff og Cort.

Han kommer akkurat for seint til å slå Vivani, men henter blant annet Mark Cavendish på overbevisende manér.

– Det er skuffende å bli nummer to etter at jeg vant dagen i forveien. Jeg hadde mekanisk trøbbel med den første sykkelen min, og i tillegg med den andre halvannen kilometer fra mål. Det var grunnen til at jeg mistet opptrekket mitt og at jeg tok fronten veldig sent under massespurten. Det eneste positive i dag er at jeg fortsatt leder sammendraget, men jeg ønsket også å vinne etappen, sier Groenewegen om hendelsen.

Astana har to spurtere topp 5

Kikker man kjapt over resultatlistene ser man også at Truls Korsæth plasserte seg langt framme. Lillehamringen kjørte som hjelperytter for Astana, som kan si seg fornøyd med at både Cort og Riccardo Minali ligger blant de fem beste i sammendraget etter to etapper.

– Oppgaven min var å holde toget langt framme. Vi mistet hverandre litt på den siste biten, men det var langt ifra noen katastrofe. Vi er en mer sammenspleiset og sterkere gjeng enn noen gang, varsler Korsæth.

Han varsler for øvrig at det er Minali det kjøres for i spurtene, mens Cort holder et øye på sammendraget. Så får vi se hvordan det utspiller seg de neste tre dagene.

PS: Korsæth ble for øvrig nummer 17 på etappen, Grøndahl Jansen 28 og Alexander Kristoff nummer 7. Sven Erik Bystrøm kom i mål i etterkant av hovedfeltet, men gjorde en god jobb som fartsholder for UAE-laget på de siste kilometerne.

Du kan lese mer om etappen her!

Tagget med: , ,

Les også disse