Prøv Procycling Pluss idag

ETTERTRAKTET: Marc Hirschi har overbevist stort som del av Team Sunwebs utviklingslag i år, og nå får han sjansen innenfor proffenes rekker. FOTO: Getty Images / © Tim De Waele

– Et av de største talentene i hans generasjon

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.09.18 13:09

Del på    

Dobbelt overgangskupp for Team Sunweb.

(procycling.no): Folk har nok klødd seg litt i hodebunnen etter at navn som Simon Geshke og Laurens Ten Dam enten har forlatt laget eller blitt koblet til andre lag.

Den tyske satsingen (med åpenbare, nederlandske røtter) har som kjent Tom Dumoulin på lønningslista, og man skulle jo mene at 27-åringen fra Maastricht fortjener noen hjelpere rundt seg i fjellene.

De som så Tour de France så hva slags eminent innsats Geshke la ned for lagkapteinen, som også var støttet av Chad Haga, Ten Dam og Søren Kragh-Andersen i Wilco Keldermans skadefravær.

Power og Roche gir unggutta ro

De som følger Sunweb-laget, vet også at de liker å foredle sine egne talenter, noe Kelderman (tross bakgrunnen fra Rabobank-systemet) er et godt eksempel på.

I Kelderman og nå også Marc Hirschi, som laget har forfremmet fra utviklingslaget sitt, har Dumoulin et par spennende navn for framtida. I tillegg har Nicholas Roche (BMC Racing) og Robert Power (Mithelton-Scott) blitt plukket opp på sensommerens overgangsfest.

Det bør gi 20 år gamle Hirschi rom til å utvikle seg i ro og fred, selv om sveitseren allerede har vist seg som en meget habil klatrer innenfor junior- og U23-klassen.

20-åringen vant Tour du Jura, rittet Carl Fredrik Hagen vant i år, alt i 2017. Han står også oppført med etappeseirer fra det lille Fredsrittet, Tour de Alsace og Istrian Spring Trophy.

U23-mester i Tsjekkia

Når det er snakk om unge ryttere, er det ikke alltid lett å spå hvilken vei karrieren deres kommer til å ta på kort sikt. Kanskje spesielt for denne unggutten som behersker det aller meste man trenger for å bli en komplett rytter på landeveien.

Hirschi kombinerer kjørestyrke og klatreegenskaper, noe som gjør han like aktuell for Flandern rundt som Liège-Bastogne-Liège. I tillegg må man forvente at dette på lang sikt er en rytter som kan utvikle seg til å kjempe om seirer i så vel ukeslange som treukersritt, men da snakker vi altså 8-10 år fram i tid.

– Marc har vist at han er et av de største talentene i hans generasjon, og vi er takknemlige for arbeidet det sveitsiske sykkelforbundet har lagt ned, og den gjensidige tilliten mellom dem, Marc og Team Sunweb, sier den svenske treneren Marc Reef.

I sommer ble Hirschi U23-europamester i tsjekkiske Zlin, og leverte generelt på meget høyt nivå som del av Sunwebs utviklingslag.

Han ble femtemann i U23-utgaven av Liège-Bastogne-Liège og ble sjettemann i Flandern rundt i samme årsklasse. Som junior vant han Tour de Pays du Vaud sammenlagt, ble nummer to under EM-tempoen i Plumelec og vant tempoen under Grand Prix Rüebliland.

Signerte treårskontrakter

Under EM i Herning i 2017 fulgte han opp med tredjeplass på fellesstarten. Det rittet vant danske Casper Pedersen, og onsdag meldte Team Sunweb at de også hadde sikret seg 22-åringen etter at Aqua Blue la ned satsingen i forkant av Tour of Britain.

Pedersen leverte en solid 2017-sesong på landeveissykkelen, og ble kun slått av Mads Pedersen og Michael Valgren da han syklet Danmark rundt for Giant-Castelli.

Sunweb har som nevnt allerede Søren Kragh innenfor lagets rekker, og har i tillegg ansatt tidligere U23-landslagssjef Morten Bennekou som trener. Da den tidligere banerytteren endte opp som arbeidsledig i høst, slo WorldTour-laget like godt til og signerte ham (og for så vidt også Hirschi) for de neste tre årene.

– Jeg er veldig glad for å signere med Sunweb. Jeg har ønsket å bli en del av dette laget i flere år, så det er en drøm som går i oppfyllelse for meg, sier Pedersen.

Den unge dansken er tiltenkt en rolle både i spurtopptrekket og som en brikke i satsingen mot brosteinsklassikerne.

Tagget med: , , ,

Les også disse