FØRSTE: Men også den foreløpig eneste seieren for John Degenkolb i Trek-Segafredo. (©TDWSport.com)

– Den store seieren mangler

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg

Publisert 12.11.17 14:51

Del på    

John Degenkolb står kun med tre seirer de siste to sesongene.

Etter å ha vunnet både Paris-Roubaix og Milano-Sanremo i 2015, så John Degenkolb ut til å etablere seg som den nye klassikerstjernen. Med både Tom Boonen og Fabian Cancellara var et generasjonsskifte på gang, og Degenkolb så ut til å være blant arvtagerne.

Siden den gang har det ikke gått like bra for tyskeren. I den stygge krasjen under Giant-Alpecins treningsleir, hvor en eldre dame kom over i feil kjøreretning og traff en gruppe av lagets ryttere, var Degenkolb selv nær ved å miste fingeren. Han kom heller aldri til start i vårklassikerne, men kom sterkere utover sesongen, og fikk seg to seirer, inkludert den fjerde etappen i Arctic Race of Norway.

Foran 2017-sesongen ble Giant-Alpecin byttet ut med Trek-Segafredo, og han ble dermed hentet inn som en direkte erstatter for klassikerkongen Fabian Cancellara, som la opp etter 2016-sesongen.

Stabilitet – men uten de store triumfene

Med en normal sesongoppkjøring viste han også form i sesongens første ritt. I Dubai Tour vant han den tredje etappen, men seieren ble også årets eneste. En rekke topplasseringer fulgte, inkludert ti pallplasseringer, men ingen seirer for 28-åringen.

 – Når det kom til klassikerne, så hadde jeg ikke dårlige resultater. Det er lett å glemme at jeg var topp ti i alle de tre første monumentene. Selvsagt vet jeg at det er de store seirene som teller, men jeg var stabil, og er stolt over det, sier Degenkolb til Cyclingnews.com.

Med syvendeplass i både Milano-Sanremo og Ronde van Vlaanderen og en tiendeplass i Paris-Roubaix, var han den eneste som var blant de ti beste i samtlige av de tre rittene.

Fremdeles mangler han en etappeseier i Tour de France, hvor han andreplasser fra samtlige fire utgaver han har kjørt. Sensommeren ble preget av sykdom og dårlig form, og tyskeren måtte melde forfall til VM i Bergen, i det som var en løype som passet han ypperlig.

PÅ TOPP: John Degenkolb på toppen av pallen etter Paris-Roubaix i 2015. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Arven etter Cancellara

Med sine syv monumentseirer (3x Paris-Roubaix, 3x Ronde van Vlaanderen og 1x Milano-Sanremo) er det kun seks ryttere med flere monumentseirer enn Fabian Cancellara. Dermed var det selvsagt et stort press som ble lagt på Degenkolbs skuldre, etter overgangen til Trek-Segafredo.

 – Jeg tror generelt sett at en forandring kan være positiv eller negativ, sier han. – Du må finne en vei. Det var absolutt en stor forandring, jeg vil ikke si at den var negativ, sier han om overgangen.

Mens Edward Theuns nå drar til Degenkolbs tidligere arbeidsgiver i Team Sunweb, har Trek-Segafredo fremdeles et bra klassikerlag. Jasper Stuyven har etablert seg blant de beste klassikerrytterne, mens unge Mads Pedersen stadig tar steg. I tillegg har Fabio Felline signalisert en økende interesse for brosteinsklassikerne, og i sum er Degenkolb trygg på at de vil kunne stille med et bra lag til neste år også.

Selv om resultatene foreløpig heller ikke har kommet seg tilbake på samme nivå han hadde før krasjen på treningsleiren i januar 2016, viser tallene at han er på samme nivå.

 – Den eneste tingen vi kan måle er verdiene jeg produserer og watten. De er relativt like, kanskje til og med litt bedre i år, men rittene har også endret seg. Det er enda flere seierskandidater i klassikerne enn hva det var tidligere, og mange ryttere er gode nok til å komme seg inn i finalen. Det er forskjellig fra tidligere, hvor vi hadde et par kandidater, og resten måtte være smarte for å i det hele tatt komme seg til finalen. Ta Flandern i år, hvor det ble avgjort med 80 kilometer igjen fordi alle var redde for Peter Sagan. Rittene er mer kompliserte, mener han.

Tagget med: ,

Les også disse