Prøv Procycling Pluss idag

I AKSJON: Amund Grøndahl Jansen gjorde sine saker bra under fjorårets Dwars door Vlaanderen. I år er rittet oppgradert til WorldTour, og har kortet ned ruta på grunn av at Flandern rundt sykles kun fire dager senere. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– En av de sterkeste rytterne i rittet

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.10.17 18:43

Del på    

Selv om toppresultatet uteble, ble Paris-Tours en opptur for Amund Grøndahl Jansen.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansens mål denne høsten var søndagens Paris-Tours. Etter å ha levert stødige topplasseringer gjennom hele høsten, håpet neoproffen å hevde seg i toppen i den franske klassikeren.

På forhånd var det Dylan Groenewegen som var LottoNL-Jumbos kaptein, men Grøndahl Jansen håpet på et scenario der han kom med i en frontgruppe på slutten for å kjempe om seieren.

Det ble ikke langt fra tilfelle. Mot slutten av rittet satt Grøndahl Jansen i en gruppe på 14 ryttere som jaget de tre i tet. Det nederlandske lagets kaptein satt i gruppen bak.

– Jeg satt med Dylan etter den nest siste klatringen. Da sa han «kjør». Jeg kjørte det jeg var god for mellom de to klatringene, og inn i de to klatringene var det ikke langt opp – vi hadde egentlig kjørt inn luken. Jeg klarte å følge Naesen, og Greipel gikk til midtveis i klatringen. Beina er forsåvidt veldig gode når jeg fra front klarer å følge dem, sier 23-åringen til procycling.no og fortsetter:

– Så kjørte vi egentlig helt opp til den gruppa som satt foran. Over toppen roet det seg litt ned, og da støtet først Matteo Trentin og Søren Kragh Andersen. Terpstra gikk like etterpå – da skulle jeg egentlig vært der, men jeg hadde satt en del syre i beina for Dylan sin del. Jeg regnet også med at Dylan skulle være i min gruppe. Da holdt jeg litt i håndbrekket for å kjøre for hans sjanser over toppen. Jeg fikk litt oversikt over gruppen og så at han ikke var der. Da sluttet jeg å kjøre og la meg litt bak i gruppen. Det var for sent for å ta igjen de tre foran, og Dylan sin gruppe kom aldri opp til oss, forklarer Grøndahl Jansen.

Mellomting mellom en spurt og et angrep

Søren Kragh Andersen satt i en vanskelig posisjon med tanke på seier da han lå med Quick-Step-rytterne Trentin og Niki Terpstra. Terpstra ofret seg for Trentin, og italieneren hadde få problemer med å ta spurten i bruddet.

Bak kjempet forfølgergruppen om fjerdeplassen, og Amund Grøndahl Jansen åpnet spurten særdeles tidlig med noe han omtaler som en mellomting mellom en spurt og et angrep. Det endte med at han stivnet og havnet blant de bakerste i gruppen på en 13.plass. Det forklarer han slik:

– Jeg hadde brukt ganske mye krefter, og kom egentlig i en ganske dårlig posisjon inn i spurten om fjerdeplassen. Jeg startet kanskje med 550 meter igjen. Jeg prøvde å vinne i lotto der, men jeg var sliten, så jeg hadde ikke gjort en god spurt hvis jeg hadde ventet lenger. Jeg tok sjansen på at jeg kunne overraske eller at jeg kunne få en liten luke og dermed få en hederlig plassering, men det gikk ikke.

– Det var motvind og ganske tunge forhold for å dra i land den manøveren der, så det gikk ikke, slår LottoNL-Jumbo-rytteren fast. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 

TRE PÅ RAD: Quick-Step tok sin tredje seier på rad i Paris-Tours da Matteo Trentin tok seieren på dominerende vis. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT

Han poengterer også at han nok kunne fått en bedre plassering ved å spille kortene mer kynisk i spurten, men forteller at det ikke betyr så mye.

– Jeg var nok en av de sterkere rytterne i rittet i dag, selv om ikke resultatlisten viser det. Jeg er fornøyd til tross for at toppresultatet uteble. 

– Ledelsen er veldig fornøyd

Amund Grøndahl Jansen har tatt flere steg i løpet av sin debutsesong i WorldTouren. Kapasitetsmessig viser han stor fremgang ved å være med å kjempe i toppen mot flere av feltets hvasseste ryttere etter 234 kilometer i klassikeren Paris-Tours.

Siden høstsesongen startet i august har nordmannen levert flere gode prestasjoner og virkelig vist at han er å regne med i finaler av ritt. Nordmannens arbeidsgiver er godt fornøyd med det de ser.

– Ledelsen er veldig fornøyd med hvordan utviklingen har vært i de siste løpene. Nå kjører jeg egentlig i finalen i alle løpene jeg har kjørt siden august, egentlig. Jeg har fortsatt til gode å vinne et ritt – i Overijse burde jeg kanskje ha vunnet, men når jeg kjører finalene i hvert løp, er det ikke noe tilfeldighet heller. Laget er fornøyd, og jeg går godt inn i gruppen. Jeg får en bra rolle i hvert løp og får muligheten til å prøve noe selv. Det er bare å fortsette sånn og ta mulighetene som de kommer.

Nå venter noen spennende dager for Grøndahl Jansen. I morgen må han forsøke å ordne visum før WorldTour-sesongen avsluttes i Kina. Foreløpig er ikke det i orden, men etter en tur på konsulatet i Barcelona mandag, gjenstår det å se om ekspressøknaden er klar innen onsdag. Det er siste frist for om han rekker rittet eller ikke.

Om visumet ikke skulle ordne seg, ser Grøndahl Jansen for seg at han bytter program med en reserve og heller kjører et par ritt i Europa før sesongen er over.

 

Tagget med: , ,

Les også disse