BLOGGDEBUT: Amund Grøndahl Jansen skriver om hva som venter i Omloop Het Nieuwsblad i sin bloggdebut for procycling.no. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

– Jeg ventet nok en anelse for lenge

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.08.17 18:05

Del på    

Grøndahl Jansen nære sin første proffseier i norskdominert ritt.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen ble nummer to i Drujvenkoers-Overijse onsdag. Han ble kun slått av Jerome Baugnies i det som ble en spurt i et redusert felt.

– Jeg er både fornøyd og litt skuffet. Det var et forholdsvis hardt løp, og det var en liten gruppe foran til slutt, så jeg må jo være i god form for å sitte med i fronten. Jeg er fornøyd med formen, og jeg gjorde vel egentlig en god spurt i teorien. Jeg hadde bra med trøkk igjen, men jeg ventet kanskje litt lenge. Da jeg dro til hadde jeg større fart enn de to foran meg, men han som ble nummer tre han skar veldig ut til siden og kjørte nesten rett i meg. Da måtte jeg starte spurten på nytt innenfor de siste 100 meterne, så det var ikke ideelt, sier Amund Grøndahl Jansen til procycling.no.

Rittet var preget av mye angrep og høy fart, og Joker-Icopal var blant dem som satte farge på rittet. Bjørn Tore Hoem var solo på den siste milen, men ble hentet. Da gikk Carl Fredrik Hagen til med noen andre ryttere, ryttere han senere kjørte fra.

Dessverre for Jokers klatreprospekt veltet Hagen fra ledelsen på slutten, og det reduserte hovedfeltet samlet seg til spurt.

Der var Jerome Baugnies altså raskest. Wanty-rytteren har blant annet vunnet en etappe i Tour des Fjords for noen år siden og ble hakket for rask for førsteårsproffen Amund Grøndahl Jansen. Baugnies var omtrent en halv sykkellengde foran nordmannen over målstreken.

Tenker ikke på VM

Til tross for at den norske LottoNL-Jumbo-rytteren ble hindret i finalen, er ikke Grøndahl Jansen sikker på om utfallet hadde blitt noe annerledes.

– Det er vanskelig å si, men det hadde nok blitt en tett duell. Ideelt sett burde jeg åpnet spurten litt tidligere for å komme helt forbi. Jeg ventet nok en anelse for lenge.

Nordmannen beskriver løypen som en typisk mesterskapsløype, der farten blir naturlig høy på flere steder i løypen. Joker Icopal kontrollerte bruddet som gikk tidlig, og det ble gradvis høyere fart og avskalling bakfra. På de siste femti kilometerne var det ikke snakk om store lag som var i stand til å kontrollere, men feltet samlet seg likevel til en spurt.

Apropos mesterskap, så venter et VM i Bergen om en drøy måned. Der har Norge ni plasser, og Grøndahl Jansen er høyaktuell for det norske laget. Han forklarer at det ikke er noe han tenker nevneverdig på nå.

– Jeg vil selvsagt kjøre VM på hjemmebane og håper på å bli tatt ut, men det viktigste for meg nå er å gjøre en god jobb for laget hvor jeg er ansatt og sørge for at de er fornøyde. Hvis jeg blir tatt ut, er jeg forberedt på å gjøre mitt beste for Alex og Edvald, men i mellomtiden må jeg fokusere på jobben min, sier 23-åringen.

🇧🇪 #Druivenkoers@GroendahlJansen on stage after his second place! pic.twitter.com/4K2IQs1Zjc

 

Hagen: – Jeg var alene i tet, og så klarte jeg å tryne

Selv om Joker-Icopal var uheldige med Carl Fredrik Hagen i finalen, fikk de med seg en topplassering da Markus Hoelgaard spurtet inn til sjetteplass på etappen. Øivind Lukkedahl ble nummer tolv i feltet som talte drøye tjue mann. Også førsteårssenior Håkon Aalrust satt godt med langt fremme i rittet og ble nummer 28.

Carl Fredrik Hagen var naturligvis skuffet etter at vinnersjansene glapp i en sving halvannen kilometer før mål, men etappevinneren fra Tour Alsace kan ta med seg mye positivt fra rittet.

– Jeg var alene i tet, og så klarte jeg å tryne…

– Jeg gikk jo all in. Opp den siste bakken på sisterunden tok jeg hjulet til en Lotto-rytter (Jelle Vanendert) og vi fikk en bra luke sammen med en annen prokontirytter. Det ble litt uenighet mellom de to proffene, så grep jeg bare muligheten til å kjøre solo og fikk en ganske bra luke. Da tenkte jeg at det bare vare å gå all in og kjøre. Vi hadde kjørt den utforkjøringen sikkert ti ganger i dag, så de svingene kjente jeg, men i siste sving så bare sklir hjulene under meg, og jeg fyker rett ut, sier Hagen til procycling.no.

Han anslår at avstanden var omtrent fem sekunder ned til resten av feltet.

– Det tok i hvert fall litt tid før de kom mens jeg strevde der.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UHELDIG: Carl Fredrik Hagen veltet mens han var alene i tet. Her fra seieren på tredje etappe i Tour Alsace 2017. Foto: Tour Alsace

Joker Icopal var offensive underveis i rittet og tok kontroll på feltet. Kontinentallaget var på hugget i finalen, og Hoem kjørte altså solo mot slutten av rittet før Hagens gruppe fikk gå.

– Vi kjører for seier. Vi kjørte skikkelig bra i dag, sånn som vi har gjort på mange av de andre rittene her nede. Vi tar kontroll i feltet, og slipper mye stress ved å sitte foran. Følger på i store grupper, Bjørn Tore var solo nesten hele sisterunden, og vi dekker bra bak. Vi sitter bra plassert og tar hjulet til de antatt sterkeste. Det er bra kjøring. Innimellom går det, og andre ganger ikke. Det er ikke dårlig av Markus i spurten heller, men vi er gode nok for bedre. Vi skal fortsette å kjøre på samme måte, så kommer resultatene, konkluderer 25-åringen.

Joker-rytteren ble ikke nevneverdig skadet i velten. Han fikk kun skrubbsår og erklærer seg selv fit for fight.

Tagget med: , ,

Les også disse