DOMINANS: Matteo Trentin fullførte Quick-Step-dominansen i tremannsspurten i Paris-Tours. / AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT

Quick-Step utmanøvrerte konkurrente på nytt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.10.17 17:00

Del på    

Som i fjor lekte storlaget seg i Paris-Tours.

(procycling.no): Da rytterne kom inn på den siste milen av Paris-Tours, var de siste utbryterne kjørt inn, og finalen var klar til å bli sparket i gang.

I den første av to bakker i avslutningen så Quick-Step sitt snitt til å sprenge et allerede utstrakt felt da Matteo Trentin angrep. En seksmannsgruppe dannet seg, og i den påfølgende bakken gikk italieneren til igjen. Trentin fikk kun følge av Søren Kragh Andersen (Sunweb) og lagkamerat Niki Terpstra.

Dette skulle vise seg å bli det avgjørende punktet i rittet.

En liten gruppe på 12-13 ryttere dannet seg bak, hvor Amund Grøndahl Jansen var representert.

Med tre kilometer igjen hadde trioen i front 13 sekunder på den jagende gruppen. Det var dermed ikke tid til mye taktikkeri for de tre, men dansken satt i en vanskelig situasjon omringet av to Quick-Step-ryttere.

Niki Terpstra ofret seg inn på oppløpet, og da Kragh Andersen sov litt i timen mens Trentin gikk, ble det overlegent.

Matteo Trentin vant dermed rittet for andre gang, mens Quick-Step tok sin tredje seier på rad i rittet. Kragh Andersen tok en meget solid andreplass, mens Niki Terpstra holdt unna og tok tredjeplassen.

Avsluttet Quick-Step-karrieren på best mulig vis

Dette var Matteo Trentins siste ritt i den blå Quick-Step-drakten. I løpet av de syv sesongene han har vært i laget har han tatt store steg og er virkelig blant storfiskene i internasjonal sykkelsport. H

Han var naturligvis veldig fornøyd med seieren.

– Situasjonen var litt annerledes enn da jeg vant for to år siden, da det var massespurt. Det var regn og vått i dag, så det ble litt mer teknisk. Jeg så at det var litt strekk i feltet, og at det kostet krefter. Jeg gikk til, vi ble to, også ventet jeg på Niki. Det var perfekt i dag. Niki gjorde et godt opptrekk. Det var den ultimate måten å avslutte syv år i Quick-Step, sa Matteo Trentin som neste år sykler for Orica-Scott.

TRE PÅ RAD: Quick-Step tok sin tredje seier på rad i Paris-Tours da Matteo Trentin tok seieren på dominerende vis. Foto: AFP PHOTO / GUILLAUME SOUVANT

Quick-Step hadde også den regjerende mesteren Fernando Gaviria på startstreken. Han veltet med drøye to mil igjen til mål og måtte jobbe seg tilbake i feltet på egenhånd. Han slapp da lagkamerat Trentin angrep med ni kilometer igjen.

Til tross for supertalentets fravær, viste Patrick Lefeveres gutter hvilket lag som var det dominerende.

Grøndahl Jansen imponerte igjen

Amund Grøndahl Jansen kom inn i gruppen som spurtet om fjerdeplassen og havnet noe utenfor topp ti. Han åpnet spurten for tidlig og stivnet ganske kraftig.

Nordmannen var den eneste fra LottoNL-Jumbo som satt i tetgruppen. Dylan Groenewegen satt i gruppen som jaktet bak 23-åringens lille felt.

Til tross for at topp ti-plasseringen uteble, viste Grøndahl Jansen igjen at han har tatt store steg og takler distansene i proffrittene bedre.

Etter å ha gått for fjerdeplassen ble det til slutt en 13.plass for nordmannen som har vist god form den siste tiden.

Tagget med: , , , ,

Les også disse