Prøv Procycling Pluss idag

Solid Arctic: Jensen trives tydeligvis på hjemmebane, selv om det ikke ble en tredje klatretrøye i rittet på hjemmebane. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Ny topplassering av Jensen

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 14.08.16 20:21

Del på    

Nå går han for pallplass i Tour des Fjords.

BODØ (procycling.no): Han ble hyllet etter tredjeplass på sisteetappen i årets Tour of Norway. Fredag spurtet han inn til tiendeplass på Arctic Races andre etappe, og to dager senere leverte August Jensen igjen en råsterk syvendeplass i en samlet spurt i hjembyen Bodø.

– Det er skummelt å si at jeg hadde regnet med det, men jeg hadde hvertfall håp om det. Spesielt etter tiendeplassen på andre etappe, forteller Jensen, omkranset av familie, presse og venner i solskinnet hjemme i Bodø.

Taktisk feil
Selv om det hele tiden var nordlendingens hovedmål å spurte om en fremskutt plassering, var ordren å gå med i dagens brudd.

– Jeg prøvde meg litt, men heldigvis for meg var det Øivind (Lukkedahl) som kom med. Hadde jeg sittet i brudd ville det utvilsomt ødelagt for spurtsjansene mine.

Coop Øster-hus-rytteren måtte likevel bruke unødvendig mye krefter underveis på den fjerde etappen. Mens ting endelig gikk rolig for seg etter at bruddet var etablert, smalt det plutselig i front av hovedfeltet opp etappens første stigning, Ljøsenhammeren.

På det tidspunktet satt Jensen nede i bilkøen for å levere fra seg regnjakke.

– Jeg burde nok vært mer obs der, det er en taktisk feil av meg.

Med to topp ti-plasseringer i samlet spurt mot et av verdens beste spurtfelt, øyner Jensen nå nye mulighet under Tour des Fjords der løypen trolig passer ham enda bedre.

– Det er ikke umulig med pallplass der. Jeg fikk det bra til i Tour of Norway også, så en pallplass i Fjords er nok ikke umulig.

Sterk Skaarseth
Dermed havnet han i hovedfeltets del to mens ledergruppen satte et forrykende tempo. Gruppene ble imidlertid samlet til slutt før det igjen gikk et nytt seksmannsbrudd.

Der satt både nevnte Lukkedahl og Anders Skaarseth fra Team Joker Byggtorget.

– Moro, ikke akkurat noen kjedelig etappe, smiler Skaarseth etter målgang.

Den sterke 21-åringen rykket inne på de lokale rundene i Bodø og distanserte etter hvert Lukkedahl og Marcus Burghardt fra BMC som også satt i bruddet.

– Jeg merket at jeg var ganske bra, mens et par andre var slitne. Vi som var igjen til slutt samarbeidet bra, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brudd-Skaarseth: Offensiv i Bodø sentrum. Lillehammer-gutten fikk vist frem fargene på finaleetappen Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Brudd-Skaarseth: Offensiv i Bodø sentrum. Lillehammer-gutten fikk vist frem fargene på finaleetappen Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Offensiv Sparebanken-Hagen
Da tempoet ble skrudd opp under første klatring, slet en rekke ryttere med å følge tempoet. Det gjorde imidlertid ikke Carl Fredrik Hagen fra Team Sparebanken Sør. 24-åringen danset seg oppover fjellsiden og det var bare Tom Van Asbroeck (LottoNL Jumbo) som var foran over bakketoppen.

På påfølgende klatring var imidlertid Sparebanken-rytteren først og sikret seg to nye poeng. Det var til slutt nok til å føre Hagen opp på andreplass sammenlagt på klatretrøya som Van Asbroeck allerede hadde sikret med sine fem poeng på første bakketopp.

Tagget med: , , , ,

Les også disse