KLAR FOR NY SESONG: Sven Erik Bystrøm har en solid klassikerbolk i vente også i 2019. Deretter håper han å blande seg inn i Tour de France-uttaket til UAE Team Emirates. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Standard-oppsett for Bystrøm, men ett ritt mangler fortsatt på CV’en

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.01.19 13:39

Del på    

Haugesunderen gjør nytt forsøk på å kapre Tour de France-billett.

(procycling.no): Den første opptakten til 2019-sesongen gjør Sven Erik Bystrøm unna under Tour Down Under (15.-20. januar) og Cadel Evans Great Ocean Road Race (27. januar).

Deretter blir det en forsmak på «The Northern Classics» med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne den første helga i mars, før han forenes med sin vante romkompis Alexander Kristoff i Paris-Nice.

– Laget ønsker å bruke meg i litt forskjellige typer ritt. Det vil si i klassikerne for Alex og i andre type løp for sammenlagtryttere. Også vil jeg forhåpentligvis få noen egne sjanser, sier Bystrøm til procycling.no.

Full klassikerpakke

I Australia skal han i all hovedsak beskytte Diego Ulissi, som går for sammendraget i et relativt urutinert UAE-mannskap, som har med Jasper Philipsen, Ivo Oliveira og Tadej Pogacar som førstereis til WorldTour-åpningen.

Her kan du nyte sesongplanen til Bystrøm i ro og mak!

Deretter blir det strømlinjeformet med Milano-Sanremo, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Flandern rundt og Paris-Roubaix, før Hammer Stavanger, Tour of Norway, Tour de Suisse – og – forhåpentligvis – Tour de France.

– Har du kommet med egne innspill til laget foran denne sesongen?

– Nei, det er noe laget har satt opp, men jeg synes det virker som et greit program. Det er egentlig ganske standard. Jeg har kjørt de fleste rittene mange ganger tidligere, sier han.

To småbitre avslag

Ett ritt han fremdeles ikke har fått kjøre, er Tour de France. Dog har det kun være noen små marginer i veien for hans entré i Le Grand Boucle.

I 2017 snuste han på plassen for Katusha, men Alexander Kristoffs vingling under kontraktsforhandlingene endte med kroken på døra for både Bystrøm og opptrekker Michael Mørkøv.

I fjor sommer dro han syk hjem fra Critérium du Dauphiné og kom seg egentlig aldri helt opp på hesten igjen, med det resultat at han endte på utsiden av et uttak det var rundt 50 prosents sjanse for at han ville bli en del av.

Foreløpig er han ført opp i bruttotroppen foran touren, og så får årets fem første måneder være med på å definere om han fortjener en av lagets åtte plasser.

Tagget med: , , ,

Les også disse