FLYTTER PÅ SEG: Sondre Holst Enger skal sykle for Riwal Readynez neste år. FOTO: Getty Images © Bryn Lennon

Holst Enger klar for Riwal: – Det var veldig usikkert en god periode

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.10.19 12:24

Del på    

Har signert ettårskontrakt med det danske laget.

(procycling.no): Etter to år i Israel Cycling Academy, skal Sondre Holst Enger kjøre for Riwal Readynez neste år.

Det kunne laget bekrefte i en pressemelding tirsdag, etter at TV 2 tidligere på dagen skrev at nordmannen var på vei dit.

– Har det vært en vanskelig prosess med å få seg et lag?

– Ja, det var det egentlig. Det var veldig usikkert en god periode der, men pappa (Fred Arne) kjente heldigvis en sjef i laget der. Han fikk snakket med dem og da fant vi ut at Riwal var et veldig godt lag for meg. Det en god kultur i laget og de har et godt rittprogram, sier Holst Enger til procycling.no.

– Med tanke på Israel Cycling Academy så går det jo veldig mye rykter om at de skal opp på WorldTouren, så jeg ville nok mistet plassen uansett med tanke på at jeg ikke har prestert noe i år.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ønsker å komme tilbake til Tour de France

Holst Enger har hatt noen trøblete år preget av sykdom etter det store gjennombruddet i 2016, hvor han imponerte med en rekke gode resultater i Tour de France.

Han signerte en toårskontrakt med AG2R La Mondiale foran 2017-sesongen, men gikk allerede etter ett år til prokontinentallaget Israel Cycling Academy.

Nå fortsetter han altså karrieren på det nest øverste nivået.

– Jeg tror jeg kan gjøre det enda bedre enn i 2016, ettersom jeg går inn i mine beste år fysisk sett. Jeg hadde et dårlig år i 2017 og jeg jobbet med å komme tilbake, steg for steg. Mitt store mål er å komme tilbake til Tour de France, så jeg er veldig motivert for å komme tilbake på mitt beste og jeg tror det perfekte stedet for å gjøre det er Riwal Readynez, sier Holst Enger i pressemeldingen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Til procycling.no forteller han at tror han kan utvikle seg videre som syklist i Riwal.

– Jeg ser for meg at jeg kan utvikle meg som syklist i dette laget, ved å få egne sjanser. Det er én av grunnene til at jeg går der er at jeg har troen på det de gjør. De sykler gode ritt og jeg kan få sjansen til å prestere selv, slik at jeg kan komme tilbake den normale Holst Enger-en. 

– Hva skal til for å komme tilbake til den «normale Holst Enger-en»?

– Det er «back to basic» egentlig. Tilbake til det jeg gjorde før, så tror jeg det kommer til å gå fint. Så lenge jeg holder meg frisk og rask.

Med tilbake til det han gjorde før er det 2016 han sikter til.

– Det var ikke så dårlig i fjor heller, men så skulle jeg kline til ordentlig i år og så ble jeg overtrent. Det er «back to basic» og det jeg gjorde før.

Gleder seg til å bli lagkamerater med Aasvold og Lunke

Holst Enger er dermed den tredje norske rytteren som har signert for Riwal for neste sesong, etter at Sindre Lunke forlenget kontrakten og Kristian Aasvold signerte sin første proffkontrakt med det danske laget. 

De tre har også tidligere vært lagkamerater. Holst Enger kjørte sammen med Lunke i Team Plussbank/Sparebanken Sør i 2013 og 2014 og Aasvold i 2014.

– Jeg gleder meg til å komme på lag med de to. Det er jo Sparebanken Sør-gutta, så det blir god stemning det. Jeg kjenner jo de veldig godt. Det var en veldig fin tid det, kontinentaltiden, så det gleder jeg meg skikkelig til.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse