NY SYKKELPRESIDENT: Jan-Oddvar Sørnes. FOTO: Norges Cykleforbund

OPTIMIST: Jan-Oddvar Sørnes fornøyd med ny velodrom-avtale på plass. FOTO: NCF

Cykleforbundet sikret viktig velodromavtale

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.11.18 11:07

Del på    

Ambisjoner om ferdigstilt velodrom i 2020 lever.

(procycling.no): En avtale med kommunene Asker og Røyken er gode nyheter for velodromambisjonene til Norges Cykleforbund (NCF) på Asker.

– Hvis ikke Asker og Røyken kommuner hadde inngått dette interkommunale samarbeidet om velodromen, og jobbet så hardt for å få det til, tror jeg det kunne vært vanskelig å få realisert dette prosjektet, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes til avisen Budstikka.

Avtalen som ble undertegnet onsdag på Asker rådhus innebærer at de to kommunene går inn med 6.5 millioner hver i anleggsinvesteringer. Velodromen skal ha en kostnadsramme på 130 millioner.

NCF skal også bygge et nabobygg på 7800 kvadratmeter til å huse forbundets kompetansesenter, idrettskole og barnehage. Dette bygget har også en kostnadsramme på omlag 130 millioner.

– De siste søknadene om spillemidler skal leveres inn i år, og vår utfordring blir å fylle alle formelle krav i de søknadene. Men vi tror ikke dette skal by på noen store overraskelser. Vi mener vi har god kontroll på dette, sier generalsekretær i NCF, Dag Schartum-Hansen – som sier at målet er at velodromen står klar høsten 2020.

Sola Arena

Asker-prosjektet løper parallelt med den allerede påbegynte velodrombyggingen på Sola. Med en kostnadsramme på om lag 200 millioner skal Sola Arena bli en 250 meters bane, med plass til 2500 tilskuere og med mulighet til å arrangere internasjonale mesterskap.

Flerbrukshallen skal gå over tre etasjer og er planlagt ferdig rundt årsskiftet 2019/2020.

Tagget med: , , ,

Les også disse