INTENSIVERER SATSING: Michael Matthews ble nummer åtte under fjorårets Gent-Wevelgem. Nå utvider han satsingen med opptredener i Omloop Het Nieuwsblad og E3 i Harelbeke. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

TRIUMFERTE: Michael Matthews. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Skulderskade hemmer Sanremo-oppkjøringen til Matthews

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.03.18 11:07

Del på    

Oppjustert satsing på klassikerne har foreløpig ikke betalt seg.

(procycling.no): Fra Team Sunweb meldes det at Chad Haga overtar plassen til Michael Matthews på laget som i dag åpner Tirreno-Adriatico med lagtempo.

Australieren veltet ut av Het Nieuwsblad 17 kilometer unna mål og pådro seg samtidig et mindre brudd i venstre skulder. Legepersonell beordret ro og hvile, men Sunweb-rytteren unngikk samtidig operasjon.

Skaden setter nå en stopper for 27-åringens deltakelse i det viktigste oppkjøringsrittet foran Milano-Sanremo. Den gjorde også at Strade Bianche foregikk uten ham, og for så vidt også Paris-Nice som opprinnelig sto på planen hans.

Har stått på podiet i Sanremo

Dermed brenner det nå et blått lys for La Primavera som venter om kun ti dager. Matthews var nummer tre her i 2015, men krasjet ut av 2016-versjonen.

Les også: Allsidige Matthews debuterer i Het Nieuwsblad

I fjor han ikke å følge Peter Sagan, Michal Kwiatkowski og Julian Alaphilippe opp Poggio, og ble til slutt nummer 12.

Foran årets sesong varslet han et økt fokus mot brosteinsklassikerne. Det innebar blant annet deltakelse i Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem – foran de mer kuperte klassikerne i Ardennene.

Ankommer med Dumoulin og Kelderman

Sunweb starter Tirreno-Adriatico med mål om å vinne rittet sammenlagt.

– Hovedmålet er å gå for sammendraget med Tom (Dumoulin) sammen med Wilco (Kelderman) som alt har vist god form i Abu Dhabi med andreplass der, sier trener Marc Reef i en pressemelding.

For Matthews del vil de kommende dagene dreie seg om restitusjon og trening, og samtidig håpe at det fortsatt er mulig å ankomme Milano den 17. mars i brukbart slag.

Tagget med: , , ,

Les også disse