KLAPP PÅ SKULDEREN: Alexander Kristoff var godt fornøyd med innsatsen til landsmannen under årets Milano-Sanremo. Foto: David Ramos/Getty Images

Skryt til Bystrøm etter Sanremo: – Han skal få en klapp på skulderen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.03.19 08:46

Del på    

Bystrøm viste seg på ny som én av de sterkeste hjelperne i UAE.

SANREMO/OSLO (procycling.no): Sven Erik Bystrøm beviste nok en gang sin nytte for UAE Team Emirates under lørdagens Milano-Sanremo. Etter å ha ligget foran og hjulpet kapteinene inn og over Cipressa, var han på ny aktiv inn mot Poggio og sikret at Fernando Gaviria startet rittets siste bakke i god posisjon.

–  Jeg fikk gjort en god jobb og det var faktisk Alex som var litt bakpå i Cipressa og Poggio. Jeg og Gaviria satt egentlig i en veldig god posisjon i bakkene. Jeg følte jeg fikk gjort en god jobb med å plassere ham siste gangen inn i Poggio, men da favorittene stakk av gårde så hadde jeg nok med å sitte med. De fikk en ganske solid luke, så det var egentlig håpløst å tette den, sier Bystrøm til procycling.no.

Etter målgang vanket det også skryt fra flere hold.

– Han har aldri kjørt så bra her. Han hang med for første gang (feltet over Poggio). Han skal få en klapp på skulderen for det. Han prøvde å dra på slutten for å hjelpe til å kjøre det inn, men det var for stor luke. Det var sterke folk foran, så det var nok kjørt når de fikk en luke over toppen der, sier Alexander Kristoff.

– Han var super. 10. Nei, han er 12 av 10 i dag. Han er super fyr og en super type. Han er en god lagkompis. Han jobbet hardt for laget over 250 kilometer i dag. Han er et veldig populært tilskudd til gruppa vår, sier lagsjef Matxin Joxean Fernandez.

Fikk «optimistisk» melding på radioen

I teten som slet seg løs over Poggio satt ingen av UAE Team Emirates sine ryttere, et lag som var bygget opp for å hjelpe nevnte Gaviria og Kristoff til et godt resultat. De to spurtstjernene havnet begge i restene av hovedfeltet sammen med Bystrøm over Poggio.

– I utforkjøringen kom Alex opp til meg og ropte at han var der. Han hadde ingen anelse på hvor mange som var foran, så han sa bare «kjør meg fram». Så tok jeg føringen med 1,5 kilometer igjen til 500 meter igjen. De sa egentlig på radioen at det var fire sekunder opp, men det stemte jo ikke i det hele tatt. Det var nok heller 34. Det var egentlig håpløst.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

– Men nå vant Alex spurten bak som vanlig, han har til vane å gjøre det. Det var sikkert god for selvtilliten hans det, sier Bystrøm om treningskameraten.

Kristoff endte dermed på en 14. plass, mens Gaviria kom inn like bak på en 16. plass.

Håper på Tour de France-deltakelse

Det ble dermed et nytt ritt hvor Bystrøm fikk vist sin verdi som hjelper. Det er en rolle han har gjort det bra i ved flere anledninger denne sesongen, mens det dessverre endte i velt og en ødelagt skosåle da han først fikk sjansen til å kjøre for egne sjanser i Omloop Het Nieuwsblad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GODT DRIV: Bystrøm i front foran Magnus Cort og Aleksej Lutsenko under årets Tour of Oman. Foto: Justin Setterfield/Getty Images)

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

– Jeg føler meg grei og jeg føler laget er godt fornøyd med jobben jeg gjør. Mine resultater er basert på det. Jeg gjør det jeg får beskjed om. Formen i år har muligens kommet seg et hakk opp fra de foregående årene, så jeg føler meg egentlig veldig bra. Nivået er høyt, og det blir nok ikke noe lavere de neste årene, men jeg føler i hvert fall jeg hører godt hjemme i WorldTouren.

Les også: God debut for Grøndahl Jansen: – Overrasket over at jeg følte meg så god på Poggio

For resten av sesongen er ett av de store målene å få sin første deltakelse i Tour de France.

– Nå har jeg vært i bruttotroppen de siste årene, så det hadde vært en befrielse å kjøre det rittet. Forhåpentligvis kommer det også noen muligheter for meg selv i noen ritt underveis, kanskje mindre ritt eller en bruddsjanse som i vueltaen i fjor. Laget ser på min jobb som å bidra til at de andre gjør det bra.

Trives godt under Kristoff-paraplyen

Etter Milano-Sanremo var Alexander Kristoff tydelig på at han vil ha forsterkninger inn i laget om han skal bli i UAE.

I likhet med Kristoff, har Bystrøm en kontrakt som går ut etter årets sesong.

– Hva har du sagt til agenten din?

– Jeg trives veldig godt med å være under samme paraply som Alex. Vi har et godt treningssamarbeid og kameratskap, så vi trives i hverandres selskap. Vi har fått det fint her i laget, så jeg er veldig åpen for å fortsette her. Det kommer selvfølgelig helt an på tilbudene og hva Joona (Laukka) får av tilbud fra andre lag.

– For deg også, er dere en pakke?

– Både og. Jeg har alltids muligheten til å signere for et annet lag enn ham, men jeg ser kanskje for meg å bli med Alexander de neste årene.

ANNONSE: Sikre deg full tilgang til årets sykkelsesong med Eurosport Player. Få tilgang her!

Tagget med: , , ,

Les også disse