SISTE RITT: Krister Hagen før Gylne Gutuer. Foto: Jan Brychta/Uno-X Development

Krister Hagen legger opp: – Vet at jeg har gjort det jeg kan

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.09.19 11:22

Del på    

Manglende motivasjon og et ønske om mer tid til familie ble avgjørende for 30-åringen.

STANGE (procycling.no): Før starten i Gylne Gutuer gikk i Stange sentrum, stilte både Coop og Riwal-Readynez seg i front av feltet. Det var for å hedre Krister Hagen, som sykler sitt siste ritt som aktiv syklist.

– Det er flere grunner. Når de samles opp, så gjør det at det blir en riktig avgjørelse. Først og fremst så er det at jeg ikke er nok motivert til å orke. Jeg ser ikke for meg at jeg klarer å utvikle meg så mye mer. Det står bare på meg selv. Hodet og kroppen er trøtt av det. Jeg har selvsagt et okey nivå jevnt over, men jeg merker at det er tungt å se frem mot en ny sesong med en lang vinter. Så har det også kommet andre ting i livet mitt med to barn. Jeg ønsker å være mer sammen med dem og jeg merker allerede nå at det er tungt å reise fra dem, sier han til procycling.no før starten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg føler jeg har prøvd det meste innenfor sykkelsporten og det føles rett å gi seg, sier 30-åringen. 

Har kjent at det har vært riktig de siste tre-fire ukene

Hagen fikk i 2012 sjansen på kontinentallaget Oneco-Mesterhus og gikk videre til Team Øster Hus-Ridley, dagens Team Coop, i 2014. I år har han fått sjansen som proff hos det danske prokontinentallaget Riwal-Readynez.

Laget ønsket også å ha med seg Hagen videre, men sørlendingen fortalte da lagledelsen selv at han ville legge opp. Det er en følelse han har tenkt på en stund. 

– De siste fire-fem årene har jeg tatt ett år om gangen, for jeg ville gjøre det hundre prosent og om jeg ikke utvikler meg, så har jeg ikke hatt så mye motivasjon. Det å stoppe helt har jeg kjent på siden april-mai. Jeg var i veldig god form, men så veltet jeg i Frankrike og fikk noen infeksjoner. Da gikk det en måned i dass. I Tour of Norway ble jeg syk. Jeg har trent bra siden, men jeg ønsker litt mer. Det har vært tungt siden da. De siste tre-fire ukene har jeg kjent på at det er en riktig avgjørelse, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

NÅVÆRENDE OG TIDLIGERE: Krister Hagen med nåværende og tidligere lagkamerater før starten av Gylne Gutuer. Foto: Jan Brychta/Uno-X Development

Fornøyd med karrieren

Hagen har fire seirer på UCI-nivå, hvor sammenlagtseieren i Istrian Spring Trophy i 2018 nok er den gjeveste. Han vant det kroatiske etapperittet foran ikke ukjente Kasper Asgreen og Tadej Pogacar.

– Er du fornøyd med det du har fått ut av karrieren?

– Ja. Jeg har tenkt litt på det. Det er selvsagt noe jeg kunne gjort annerledes, men jeg vet at jeg har gjort det jeg kan. Jeg har fått et par fine seirer og noen andre gode resultater. Jeg har også vært en del av et lag som har vunnet store ritt og jeg har hatt det fint på reise og på sykkelen, sier Hagen.

Med mindre det blir en skadekrise i Riwal og han blir kalt inn som reserve, blir altså Gylne Gutuer hans siste ritt.

– Frem til nå har det vært en lettelse. Nå er det ferdig og jeg har satt meg til ro med det, men jeg tenkte mye på det i går kveld. Det ble spesielt. Jeg synes det er fint at jeg kan sykle det siste rittet i Norge, sier han. 

På plass i Stange-området vil også Hagens familie være, inkludert tvillingene Hagen ble far til i sommer.

– Så da får jeg bare fullføre, uten å velte, sier han med et smil.

Mer tid til familien er altså blant grunnene til at han legger opp, men han utelukker ikke at han kan bli å se i sykkelsporten også videre etter litt betenkningstid.

– Vi får se. Det er absolutt en spennende idrett og jeg har mye erfaring etter 15 år som syklist, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse