KUNNE JUBLE: Team Hitec Products-Birk Sport har lagt ned et fantastisk lagarbeid for å vinne Dubai Women's Tour sammenlagt.

– Var ikke sikre på om jeg hadde vunnet eller ikke

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.02.20 10:28

Del på    

Nervepirrende sekunder for Team Hitec etter målgang, men heldigvis hadde mekanikeren regnet riktig.

(procycling.no): Etter fire etapper og litt over 400 kilometers sykling var det én avsluttende spurt igjen, og fremdeles sto det helt likt mellom Tatsiana Sharakova (Minsk Cycling Club) og Lucy van der Haar (Team Hitec Products-Birk Sport) i sammendraget.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det norske laget hadde vært toneangivende hele uka, og underveis på den siste etappen i sentrum av Dubai holdt kontroll på hovedfeltet, slik at van der Haar fikk sjansen til å knappe inn ytterligere på konkurrenten sin via de to første tre innlagte spurtene. Før etappen skilte det fire sekunder mellom de to.

Van der Haar vant begge de to første. Sharakov tok andreplass på den første av dem, men på den neste ble en av lagvenninne nummer to, mens Sharkova ble nummer fire. Dermed hadde Hitec-laget utlikna hele forspranget og kunne endre litt på strategien foran neste mulighet til å sanke bonussekunder.

– Så da lot vi heller et brudd gå og ta den tredje innlagte spurten. Vi endte opp med å kjøre inn det bruddet, og så lot vi bruddet med Amalie få gå, men med en liten margin, forteller teamsjef Karl Lima til procycling.no.

Løste et problem – så dukket et annet opp

Dramatikken var ikke helt over der, heller. I bruddet som talte fem kvinner hadde Macogep Tornatech Girondins de Bordeaux klart å plassere Olivia Baril. Før etappen lå hun kun 34 sekunder bak i sammendraget.

Med to kilometer til mål var avstanden til bruddet oppe i 40 sekunder …

Ved målstreken lå det 10 bonussekunder og ventet på vinneren, noe som potensielt kunne vippe det hele i den kanadiske jentas favør. Derfor måtte Hitec igjen fram til fronten og får marginen tilbake på den sikre siden.

Til slutt skilte det bare sju sekunder, og Baril klarte da heller ikke å stikke av med noen bonussekunder.

Lagets mekaniker forsøkte å holde styr på sammenlagtstillinga underveis, mens det var opp til teamsjef Lima å bringe beskjedene videre. Rytterne var selv ikke helt sikre på utfallet i løpet av en svært stressende avslutning i Dubai.

– Det var så jevnt. Selv etter at rittet var avsluttet, var vi ikke sikre på om jeg hadde vunnet eller ikke, uttalte Lucy van der Haar til Cycling Weekly i etterkant.

Første seier siden 2015

Heldigvis viste det seg altså at Hitecs utregninger var korrekte. Van der Haar og Sharakova endte på samme tid, men ettersom den britiske jenta hadde bedre plasseringer på de første tre innledende etappene, ble hun tilkjent sammenlagtseieren.

– Det var fint å få til dette etter å ha gått en lengre periode uten å vinne ritt, oppsummerte hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hitec i vanvittig sekundstrid under avslutninga av Dubai Tour

Den forrige seieren kom faktisk så langt tilbake som i La Route de France i 2015.

Oppofrende lagarbeid

Framfor alt var det oppofrende lagarbeid som la grunnlaget for sammenlagtseieren i Dubai. Hitec vant i tillegg lagkonkurransen og tok med seg poengtrøya hjem.

I tillegg var det selvsagt en opptur for 19 år gamle Amalie Lutro å ta med seg andreplass fra den avsluttende etappen. Hennes første steg opp på podiet i et UCI-ritt.

Dermed endte alt godt for det norske laget etter en svært nervepirrende avslutning i Dubai.

– Laget gjorde en fantastisk jobb med å kontrollere det hele og holde det samlet. Det var skikkelig bra, fordi vi kjørte så godt sammen. Dette har vært en bra start på sesongen, og vi håper det fortsetter på denne måten, forteller van der Haar til det britiske sykkelnettstedet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse