Prøv Procycling Pluss idag

KUNNE JUBLE: Team Hitec Products-Birk Sport har lagt ned et fantastisk lagarbeid for å vinne Dubai Women's Tour sammenlagt.

Hitec i vanvittig sekundstrid under avslutninga av Dubai Tour

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.02.20 09:32

Del på    

Van der Haar og Sharakova endte på lik tid.

(procycling.no): Det ble en frenetisk og dramatisk avslutning på den aller første utgaven av Dubai Women’s Tour. Før start skilte det fire sekunder mellom Tatsiana Sharakova (Minsk Cycling Club) og Lucy van der Haar (Team Hitec).

På de tre innlagte spurtene underveis plukket van der Haar bonussekunder på Sharakova under samtlige. Men da TV-bildene viste at en gruppe bestående av fem ryttere gjorde opp om seieren, ble i hvert fall undertegnede forvirret.

GLADE JENTER: Amalie Lutro ble nummer to på etappen, mens Lucy van der Haar byttet ut poengtrøya med ledertrøya på rittets siste dag. FOTO: Team Hitec

Etter litt om og men viste det seg at spurten ble vunnet av nederlandske Nicole Steigenga (Doltcini-Van Eyck Sport) vant etappen. Hitec-jenta som fortvilet prøvde å komme seg rundt og forbi mot slutten var 19 år gamle Amalie Lutro.

– Amalie ble nummer to. Lucy vant sammenlagt, kunne så Karl Lima berolige oss med rett i etterkant.

Til slutt ble både van der Haar og Sharakova stående på samme tid, men den britiske jenta gikk foran fordi hun har bedre sluttplasseringer i rittet totalt sett. Hun vant åpningsetappen og ble nummer 2 og 3 på de neste to. Mens Sharakova vant på Hatta Dam, og ble nummer 2 og 4 på de to andre. Dermed ble det altså med knappest mulig margin.

Den hviterussiske jenta plukket også med seg flest poeng i de innlagte spurtene underveis, men fikk altså konkurranse om dem på den siste etappen inne i sentrum av Dubai.

Imponerende lagarbeid

Rittet sett under ett er det ikke til å komme utenom at det norske laget har vært best. De har tatt mye ansvar i hovedfeltet, og fokuserte altså på massespurtene på de to første etappene.

Les også: Endrer strategi for å vinne Dubai Tour sammenlagt

Så imponerte Lucy Van der Haar mange ved å bli nummer tre opp til Hatta Dam. Der ble også Ingrid Lorvik nummer fire.

Måten Hitec-laget avsluttet rittet på, fortsatt ved å holde kontroll på feltet, og samtidig jage bonussekunder underveis – var intet mindre enn en maktdemonstrasjon. Det har i første rekke vært Minsk Cycling Club og landslaget fra De forente arabiske emirater som har bydd opp til tøff kamp, men Hitec har altså parert alt de har kommet med.

For Hitec har van der Haar, Lutro, Ingvild Gåskjenn, Ingrid Lorvik, Greta Richioud og Marta Tagliferro vært i aksjon denne uka. Dette laget ble stående igjen som vinnere av lagkonkurransen under Dubai Women’s Tour.

Hovedfeltet dundret inn sju sekunder bak utbryterne, og her var det også van der Haar som vant spurtoppgjøret mot Sharakova og Samah Khaled. Hun fikk dermed også med seg poengtrøya hjem etter noen begivenhetsrike dager i Dubai.

Tagget med: ,

Les også disse