I FORM? Peter Sagan kommer rett fra høyden til Strade Bianche og er usikker på egen form. Foto: Tim De Waele

Sagan i uvisshet over egen form

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 2.03.18 20:05

Del på    

Kommer rett fra høyden til Strade Bianche.

(procycling.no): Peter Sagan, Michal Kwiatkowski og Wout Van Aert møtte pressen på en pressekonferanse dagen før Strade Bianche.

Førstnevnte var som vanlig i godt humør foran sin europeiske sesongstart.

– Vi er tilbake, sesongen starter igjen. Tour Down Under var som en filmtrailer, men her skal vi ikke på kino, sa Sagan. Tidligere i år syklet han den australske World Tour-åpningen og noterte seg for en etappeseier der. 

Dårlig vær har bidratt til at verdensmesteren ikke har fått kjørt rekognisering av løypen, men Sagan bryr seg ikke nevneverdig om det. Slovakeren har syklet rittet flere ganger tidligere.

– Jeg vet ikke som vil skje i morgen, men en ting jeg vet er at været ikke kommer til å bli bra. Jeg har trent i høyden, så det er vanskelig å vite hvordan jeg ligger an. Jeg trenger sannsynligvis et par ritt. Jeg håper bare at jeg ikke blir syk som i fjor, forklarte Bora-hansgrohe-rytteren.

Sagan var ikke villig til å avsløre for mye av sin egen taktikk før morgendagen.

– Den riktige rittstrategien er vanskelig å finne, så du må ta avgjørelser underveis i rittet. Vi får se hvordan været er. Det er bedre å ikke tenke på det. Det kommer til å bli det samme for alle, så hva kan jeg forandre med det?

 

Kwiatkowski: – Det blir et fantastisk ritt

I fjor var det Michal Kwiatkowski som stakk av med seieren i et blytungt ritt. Han kan to seire på rad i år, men har fokus på selve rittet i morgen, og ikke om han eventuelt blir historisk eller ikke.

Cancellara er den eneste som har vunnet rittet tre ganger, og har dermed en grussektor oppkalt etter seg. Kwiatkowski lar ikke tankene fare til hva hans eventuelle sektor skal hete.

– Jeg er veldig fornøyd med å være her som regjerende mester, så det er naturligvis litt press av den grunn. Jeg har hatt en bra forberedelse denne vinteren, og hadde noen gode konkurransedager i Algarve og en fantastisk toukersperiode før Strade Bianche. Jeg må være fornøyd, selv med været. Jeg tror rittet vil gå sin gang, og at vi får et fantastisk ritt, sa Kwiatkowski på pressekonferansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REGJERENDE MESTER: Michal Kwiatkowski vant Strade Bianche i 2017. Foto: Tim De Waele

– Det er en kul ide at du kan få din egen grussektor, men jeg tenker ikke så mye på det ennå. I morgen kjører vi for seieren, men jeg tenker ikke noe på sektoren. Vi har bra styrke i laget vårt med Gianni Moscon og andre ryttere. 

Polakken har vært i Toscana over en lenger periode med Team Sky, og trosset svært utfordrende værforhold for å sykle gjennom løypen. Sky-rytterne har også benyttet sjansen til å teste Milano-Sanremo-løypen. Kwiatkowski er regjerende seierherre også der.

 

Tagget med: , ,

Les også disse