Prøv Procycling Pluss idag

Foto Team Tinkoff

Sagan usikker foran terrengløpet i Rio

Procycling
Tips meg

Publisert 17.08.16 08:44

Del på    

– Aner ikke hva som vil skje, sier slovaken før OL-deltakelsen.

Peter Sagan blir et av høydepunktene under terrengsyklingens rundbaneritt i OL søndag. Den regjerende verdensmester på landeveien besluttet allerede i januar at landeveisrittet i Rio ville være for tøft for hans kvaliteter.

I juni brøt nyheten 26-åringen skulle returnere til øvelsen der han ble kronet til juniorverdensmester i 2008.

– Teknisk sett er jeg ikke dårlig. Jeg kommer ikke her for å tape. Kan jeg vinne? Jeg blir ikke skuffet dersom jeg taper. Hvis jeg vinner, så er det bra, sier Sagan ifølge Cyclingnews.com.

– Jeg har ikke syklet terrengløp på sju år. Mange ting har endret seg. Jeg har kommet hit grunnet personlige årsaker. Jeg vil prøve. Jeg vi helt klart gi det maksimale, sier Sagan – som riktig nok har kjørt flere terrengløp i oppkjøringen til OL.

Sterk sesong
Sagan fikk sin olympiske debut i London for fire år siden, mens syklet da bare landeveisrittet der han endte på 34.plass.

– Allerede den gangen ville jeg sykle terrengløpet, men det var ikke mulig. Derfor er dette en stor drøm som går i oppfyllelse.

Sagan kommer til Rio etter en fantastisk sesong på landeveien så langt. Slovaken hadde en sterk klassikersesong med triumfer i både Ronde van Vlaanderen og Gent-Wevelgem.

I Tour de France hadde han et opphold i den gule trøyen. Han vant også tre etapper og den grønne poengtrøyen for femte året på rad.

– Tour de France har ingenting å gjøre med terrengsykling. Landeveisrittet er noe helt annet. Man kan ikke sammenlikne det med en tempo. Dette er mer som sykkelcross. Terrengsykling er noe helt annet.

– Alt handler om den ene dagen. Alt om den halvannen timen. Taktikken bestemmer jeg underveis. Man kan tape rittet i staren, men det kan gå bra. Hvis jeg kommer til fronten tidlig er jeg heldig. Kanskje vil jeg sløse bort for mye krefter, sier Tinkoff-rytteren – som neste sesong skal sykle for det tyske laget Bora-Hansgrohe.

Overrasket av Van Avermaet
I jakten på medaljer vil Sagan få kvass konkurranse fra Julien Absalon (Frankrike), Nino Schurter (Sveits) og regjerende olympisk mester Jaroslav Kulhavý (Tsjekkia).

– Jeg har gjort mitt beste på trening. Jeg skal gjøre mitt beste på søndag. Ingen vet hva vi i helvete vi kan forvente oss. Kanskje er det mer gøy på den måten.

Sagan kommenterte også OL-gullet til Greg Van Avermaet. Belgierens triumf i den svært kuperte løypa fikk mange til å lure på hvorfor ikke Sagan også deltok i landeveisrittet.

– Seieren til Greg Van Avermaet overrasket meg, men OL er et rart ritt på landeveien. Det var ikke et sterkt felt, det er avhengig av beina, avhengig av flaks. Han var også litt heldig med veltene til de andre, men et OL-gull varer livet ut.

Tagget med: , , , ,

Les også disse