NY SEIER: Peter Sagan tok sin 16. etappeseier i Tour de Suisse søndag. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sagan tok luven av Gaviria

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.06.18 17:34

Del på    

Verdensmesteren raskest på Tour de Suisses 2. etappe.

(procycling.no): Forhåndsfavoritt Peter Sagan (Bora-hansgrohe) spurtet inn til seier på 2. etappe i Tour de Suissse, etter en mellomkupert finale i Frauenfield hvor både Alexander Kristoff (UAE) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky) ble distansert fra tetfeltet innenfor siste 20 kilometer.

Den regjerende verdensmesteren brukte bakhjulet til Fernando Gaviria (QuickStep) til å lade sin vinnende sluttspurt. Colombianeren ble dermed ettertrykkelig henvist til andreplass, mens Nathan Haas (EF Education) ble nummer tre. Michael Matthews (Team Sunweb) spurtet inn til fjerdeplass.

– Laget satte sin lit til meg og jeg må takke dem for det. Vi tenkte en del på taktikken, men til slutt gikk det som jeg hadde sett for meg. Jeg er veldig glad for å ha vunnet denne etappen. Nå kan jeg si at forberedelsene jeg har gjort har vært gode. Nå kan vi fortsette og slappe litt mer av de kommende dagene, sier Sagan etter sin 16. etappeseier i Tour de Suisse.

– Beina er gode, men forhåpentligvis ikke på sitt beste nivå. Jeg må fortsatt bli litt bedre når vi kommer til Tour de France.

Stefan Küng (BMC) beholder ledelsen sammenlagt etter det som var en innholdsrik avslutning på etappen, med plenty angrep på de siste 20 kilometerne og ingen lag som maktet å ta kontroll. Alt lå til rette for et hektisk massespurt fra et mellomstort felt da et sent angrep med sju ryttere ble nøytralisert fire kilometer før mål. Bora-hansgrohe satte et heseblesende tempo i bakkene inn mot oppløpet, men Team Sunweb stormet fronten en masse idet 500 meter gjensto, hvor en ensom Sagan så seg nødt til hoppe fra hjul til hjul – først Matthews, så Greg Van Avermaet (BMC) og så til slutt, Gaviria.

Gaviria brukte sin vanlige geriljataktikk ved å åpne spurten tidlig, men Sagan holdt kruttet tørt og hodet kaldt, og ventet helt til de siste 100 meterne med å bykse forbi QuickStep-spurten. På målstreken hadde slovaken godt med tid til å nye nok en seier i Tour de Suisse, hvor han vinner for åttende året på rad.

LEDER: Stefan Küng beholdt ledertrøyen. FOTO: Heinz Zwicky/Getty Images.

Etappen startet med en frisk trio i brudd. Perrig Quemeneur (Direct Énergie), Filippo Zaccanti (Nippo Vini) og Calvin Watson (Aqua Blue Sport) stakk av gårde på kilometerne innledningsvis. Den franske veteranen Quemeneur, neoproffen Zaccanti og iren Watson krysset de innledende bakkespurtene, men skulle med 55 km igjen få nokså uventet selskap av den evigunge hjemmefavoritten Michael Albasini.

Med avstanden rundt 1:30 hadde Quick-Step, BMC og Lotto Soudal mobilisert i front av hovedfeltet. I siste bakke lå Bora-hansgrohe i front og økte tempo. Her havnet både Kristoff, John Degenkolb (Trek-Segafredo) og André Greipel (Lotto Soudal) på feil side av en kritisk splitt. Den raske trioen skulle aldri se fronten igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse