PÅ VEI MOT NOE STORT: Kristoffer Halvorsen kjempet side om side med Peter Sagan, Travis McCabe og Max Walscheid om seieren under dag 1 av Tour of California. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Sagan skubbet Doffen av hjulet til lagkamerat

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.05.19 10:16

Del på    

VIDEO– Jeg satt i perfekt posisjon med 400 meter igjen.

(procycling.no): I natt, norsk tid, utkjempet Kristoffer Halvorsen et frenetisk slag mot en rekke av verdens aller beste spurtlag.

Sørlendingen gjorde også sine saker meget bra. Luke Rowe og Owain Doull tok teten sent, men godt – og i selskap med BORA-Hansgrohe (Peter Sagan), Jumbo-Visma (Danny Van Poppel), Cofidis (Nacer Bouhanni), Trek-Segafredo (John Degenkolb, Team Sunweb (Max Walscheid), Deceuninck-Quick Step (Michael Mørkøv) – var det faktisk INEOS-laget som timet opptrekket aller best.

SE VIDEO! Duellen mellom Kristoffer Halvorsen og Peter Sagan, bilder fra Eurosport:

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Halvorsen satt strålende i det med Luke Rowe og Owain Doull foran seg. Inn fra siden kom så en kraftpakke av en mann, Peter Sagan, og endte opp med å skubbe Halvorsen av hjulet til opptrekkeren sin.

– Jeg satt helt perfekt på hjulet til Doull, men med 400 meter igjen så kom Sagan og dunket meg ut, sier Halvorsen til procycling.no.

Mistet rytme og viktige posisjoner

Det er slike ting som skjer på toppnivået i de mest prestisjetunge rittene, men det er en uskreven regel at man egentlig har førsteretten på hjulet til opptrekkeren sin.

Kamp om posisjoner vil det uansett være, og en kraftig type som Sagan vil gjerne ta musklene i bruk hvis han lukter etappeseier. Han gjorde heller ikke noe ureglementert da han kjempet til seg Halvorsens posisjon.

For INEOS-rytterens del var timingen maksimalt uheldig. Hans manøver inn fra siden gjorde at Doffen måtte stoppe litt opp, samtidig tok det fyr bak nordmannen igjen, da både Michael Mørkøv, Max Walscheid og Travis McCabe agerte lynhurtig og forsøkte å få fatt på bakhjulet til Sagan igjen.

Situasjonen medførte naturlig nok at Halvorsen tapte både fart, rytme og viktige posisjoner. Rowe slo tidlig ut til høyre, mens Doull i kaoset regnet med han hadde Halvorsen på bakhjulet sitt fremdeles. Der satt i stedet Sagan som dro til med fri passasje ut mot høyre rundt 200 meter fra streken og tok spurten foran 30 år gamle McCabe.

– Det ble en kaotisk spurt der flere av opptrekkerne mistet spurterne sine. Og i kaos, da er Peter Sagan best, konkluderte Stig Kristiansen under TV-sendinga på Eurosport.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VOLDSOMT TRØKK: David de la Cruz, Leonardo Basso, Kristoffer Halvorsen, Gianni Moscon, Diego Rosa, Luke Rowe og Owain Doull er på plass for Team INEOS under Tour of California. De to sistnevnte gjorde et strålende forarbeid for Doffen under nattas ToC-åpning. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Walscheid ble nummer tre, mens det som så så inderlig bra ut endte opp med å bli en urytmisk spurt for nordmannen, som likevel kjørte inn en fjerdeplass.

– Det var en god start, konkluderte Halvorsen vel vitende om at navn som Mark Cavendish og Rick Zabel alt var kjørt av da det tro seg mot spurt etter hektiske byrunder i Sacramento.

Doffen: – Var vel ikke veldig drøyt

I det selskapet her er topp 10-plassering en solid opptur, så får det heller være at det var en sjanse på gaffelen som ble frarøvet den norske 23-åringen.

Da INEOS-toget tok fronten dro de på så innmari slik at det åpnet seg en splitt bakover i feltet. Det gjorde også at det likevel var mulig å redde inn topplasseringen, men det var Sagan som utnyttet kaoset som oppsto aller best, etter at han infiltrerte INEOS-toget og leverte en spurt av høy klasse over målstreken.

SE VIDEO: Duellen mellom Peter Sagan og Kristoffer Halvorsen, bilder fra Eurosport:

 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Synes du det var ’fair and square’ eller er det kun slik ryttere at et visst kaliber kan komme unna med i spurten?

– Nja, jeg hadde jo min lagkamerat foran, men det var vel ikke noe veldig drøyt. Det endte bare opp med å ødelegge en del for spurten min, men jeg tror uansett Sagan var sterkest i dag, sier Halvorsen som ikke hadde sett TV-reprisene av hendelsen da han snakket med procycling.no.

På tross av noen bonussekunder underveis, er det Sagan som leder Tour of California etter dag 1, foran McCabe, Walscheid og Halvorsen. Sammendraget vil dog endre seg kjapt, da det venter småkuperte etapper allerede på dag to og tre – og det hele skal konkluderes med klatringen opp til Mount Baldy på dag seks av rittet.

PS: Også Sondre Holst Enger og Vegard Stake Laengen sykler rittet. Holst Enger ble nummer 30 for Israel Cycling Academy. Stake Laengen satt også med hovedfeltet inn i Sacramento.

Tagget med: , , , ,

Les også disse