VANT PARIS-ROUBAIX: Peter Sagan stakk med 55 kilometer til mål og vant "Helvete i Nord". FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Sagan kjører Amstel Gold Race

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.04.18 20:32

Del på    

Paris-Roubaix-vinneren med første opptreden på fem år.

(procycling.no): Ifølge en kilde i det tyske BORA-hansgrohe-laget skal Peter Sagan kjøre Amstel Gold Race førstkommende søndag. Det melder sykkelnettstedet Velonews.

Det var forventet at 28-åringen skulle ta seg en pause etter klassikerkampanjen, med Paris-Roubaix som siste ritt for perioden, før han vender fokuset videre mot Tour de France, men Sagan velger altså å forlenge vårsesongen sin.

Sagan tok i går, søndag, en svært imponerende og etterlengtet seier i Paris-Roubaix, etter å ha angrepet 55 kilometer fra mål. Han kom inn på velodromen med Silvan Diller, som hadde ligget i brudd hele dagen, og var raskest i spurten.

LES OGSÅ: Endelig lyktes det for Sagan i Paris-Roubaix: – Fantastisk følelse

Den slovakiske verdensmesteren har kjørt rittet tre ganger tidligere, i perioden mellom 2011 og 2013. I 2012 var han nær seier da han spurtet inn til tredjeplass bak Enrico Gasparotto og Jelle Vanendert, mens han de to andre gangene har fullført langt bak vinneren.

Amstel Gold Race innleder det man gjerne omtaler som «Ardenner-uken» og går i svært kupert terreng i Limburg-regionen. Rittet går over 260 kilometer og 35 (hovedsakelig) korte og bratte bakker skal klatres.

I fjor var det Philippe Gilbert som vant rittet, for fjerde gang.

LES OGSÅ: Goolaerts omkom etter hjertestansen i Paris-Roubaix

Tagget med: ,

Les også disse