Prøv Procycling Pluss idag

EN MANN FOR GRØNN TRØYE: Peter Sagan har vunnet grønn trøye 6 ganger i Tour de France. Senest i fjor. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Sagan angrep ledertrøya

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.01.19 07:00

Del på    

Ligger nå bare sekundet bak Patrick Bevin.

(procycling.no): Nøkkelen til å vinne Tour Down Under sammenlagt, er å kapre bonussekunder underveis. Under nattens etappe med målgang i Uraidla, en reprise av ankomsten her i fjor, klarte Peter Sagan med et nødskrik å krysse målstreken foran Luis León Sánchez og fjorårsvinner Daryl Impey.

Ved forrige anledning vant samme mann, mens Impey snek seg inn på andreplass.

Den gangen skjedde duellen på den fjerde etappen og Sagan overtok sammenlagtledelsen fra Caleb Ewan. Etter Patrick Bevins (CCC) overraskende spurtseier i Angeston, holder newzealenderen på sammenlagtledelsen med et sekunds margin tilbake til slovaken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJORDE: Peter Sagan vant, og fikk i tillegg Luis León Sánchez mellom seg og Daryl Impey før målstreken. Det kan bli en avgjørende faktor, selv om mektige Willunga Hill fremdeles gjenstår. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Natt til fredag er det småkupert omtrent hele veien mellom Unley og Campbelltown, den femte etappen er for spurterne – mens rittet konkluderes opp Wilunga Hill på søndag. Den duellen kan bli en meget interessant affære. Impey maktet å holde seg på skuddhold av Richie Porte i fjor, og tok seieren på plasseringssiffer.

Hagen med i første gruppe

Sett med norske øyne skjedde det også en annen «spennende sak» i natt. På 26.-plass bet Carl Fredrik Hagen seg nemlig fast som eneste Lotto Soudal-rytter i første gruppe. Taktisk sett en deilig manøver, ettersom Oppegård-mannen nå ligger i en større gruppe på skuddhold 15 sekunder bak sammenlagtlederen.

Nordmannen blir dermed kortet det belgiske laget må skjerme utover, og vi som kjenner litt til Hagen fra før av, vet at 3 kilometer á 7,6 prosent ikke er nok til å skremme ham all verden.

– Jeg tar dag for dag. Sammendraget er ikke fokus. Fokus er å hjelpe Caleb (Ewan). Er beina bra i morgen og jeg får lov til å bruke krefter i siste bakke, så skal jeg prøve å bite meg med. Men vi får se. Jeg satt bra med i hele dag, langt framme i feltet. Det var sykt varmt og seigt, men sinnssykt hardt. Jeg tror alle var ganske kokt på slutten, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Sammenlagtleder Patrick Bevin dokumenterte igjen god form under nattens etappe. CCC-rytteren ble nummer fem, og havnet dermed rett utenfor bonussekundene topp 3 mottar.

Angrep fra Woods, Viviani i brudd

I den siste bakken før mål kom det angrep fra både Kenny Elissonde (Team Sky) og Michael Woods (EF Education First), men det rundt 40 mann store hovedfeltet maktet å svare.

Tidlig under etappen etablerte et brudd med sju mann seg, blant annet med Elia Viviani (Decenuninck-QuickStep) seg, Italieneren samlet sammen seks bonussekunder, før han slapp seg tilbake til hovedfeltet. Kristoffer Halvorsen ble andremann på den første innlagte spurten.

Sven Erik Bystrøm ble nummer 63 på etappen (+3.15 bak), mens Daniel Hoelgaard og Halvorsen satt med i en større gruppe 12:30 bak teten.

PS: Avslutningen opp Willunga Hill er vanligvis altfor tøff for Peter Sagan. I 2018 mistet han to og et halvt minutt sammenliknet med Impey og Richie Porte opp bakken.

Tagget med: , , ,

Les også disse