Prøv Procycling Pluss idag

VARMT: Selv sørlendingene synes det kan bli godt og varmt i Qatar. Her kjøler Fridtjof Røinås seg ned, og skulle han komme seg med i et avgjørende brudd håper nok Stig Kristiansen at han er kald i avslutningen. Foto: Per Erik R. Mæhlum, Norges Cykleforbund.

Røinås kan få nøkkelrolle

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.10.16 07:30

Del på    

– Vi har gode muligheter til å gjøre et godt resultat, mener landslagssjefen.

DOHA (procycling.no): Seksmannslag har blitt et vanlig syn i de norske rittene, og grepet har ofte gitt tilskuerne mye offensiv kjøring og spennende ritt.

Derfor kan fort U23-herrenes fellesstart vise seg å bli det mest spennende i VM, et ritt hvor kun de beste lagene har med seks ryttere.

– Det er to måter vi har kjørt ritt på før. Vi skal alltid være på forskudd, og ha den sterkeste mannen i bruddet. Hvis ikke må vi nok kanskje ta litt ansvar i feltet, men prioriteten vår er å få en mann med i bruddet. Det viktigste er at en fra Norge tar medalje, sier Kristoffer Halvorsen, som er det største norske gullhåpet på forhånd, til procycling.no.

Vil ha Røinås i brudd
Og det er her lagets andre sørlending, Fridtjof Røinås, kommer inn.

– Røinås vil jeg gjerne ha i et brudd. Han har også en eminent spurt. Han kan være en plan B. Qatar er blant rittene som kan være over før du er ute av nøytral sone. Det er greit å ha flere muligheter. Vi har også Amund som har en god avslutning og er kjøresterk i tillegg. Vi har flere, men Fridtjof – plan B er en grei karakteristikk på ham – og gjerne i et brudd, sier landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no.

Les også: Dette er proffene som utfordrer Doffen

Frisk og fin
Om det skulle bli en samlet spurt, vil det forhåpentligvis skje med Kristoffer Halvorsen i posisjon.

Joker-rytteren kommer rett fra et suksessrikt Olympia’s Tour, hvor han tok to etappeseirer. Rittet endte imidlertid med at han brøt før den siste etappen på grunn av en velt. 

– Jeg er frisk og fin. Ingen plaster nå, og nesten ingen sår.

Varmen har vært et gjennomgående samtaleemne i Qatar, og på torsdag er det meldt opp mot 35 varmegrader. Den blide sørlendingen tror det skal gå fint.

– Vi har vært her lenge nå, og blitt vant med varmen. Kroppen føles bra, så jeg håper det skal gå bra.

Og skulle han få sjansen i en spurt, er han klar.

– Da skal jeg gi alt.

PS! Rittet sendes på TV2 fra 10.50 på torsdag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse