Prøv Procycling Pluss idag

STÅR AV: Kristoffer Halvorsen suste inn til to seiere i Olympia's Tour. Etter en velt på femte etappe står unggutten av. Foto: Olympia's Tour.

Halvorsen bryter Olympia’s Tour etter velt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 1.10.16 17:06

Del på    

Medaljehåpet tar ingen sjanser før VM.

Etter to triumfer på to dager ble Kristoffer Halvorsens seiersrekke i Olympia’s Tour avsluttet ganske bardust på lørdagens femte etappe til Reuver.

Den raske kristiansanderen veltet 20 kilometer før mål, og selv om han kom seg opp igjen til feltet, valgte 20-åringen å holde seg unna den avsluttende massespurten.

Spurtansvaret ble overrukket Fridtjof Røinås, som uheldigvis ble hindret av en ny velt to kilometer fra mål. I stedet reddet Amund Jansen det norske U23-lagets ære ved å spurte inn til femteplass.

Halvorsen krysset målstreken i samme gruppe som etappevinner Christopher Latham fra Storbritannia. Men Joker Byggtorget-rytteren – en av de større norske medaljehåpene i VM senere denne måneden – ble ganske oppskrapet i velten og kommer ikke til å starte søndagens avsluttende etappe.

– Han kjører ikke i morgen. Det blir bedre med en ekstra dag hvile før reise til VM, opplyser Svein Erik Vold, sportsdirektør for det norske laget i Olympia’s Tour.

Halvorsen skal ha skrapet seg opp fem, seks ulike steder på kroppen og slått den ene hånden, men bruddskader utelukkes.

Dermed er det norske landslaget redusert til tre ryttere, før det nederlandske rittet kulminerer med en kupert etappe øst for Maastricht, bestående av fem kategoriserte stigninger og en krevende lokal runde som skal forseres fire ganger.

Jansen, Røinås og Ole Forfang vil ta fatt på den sjette etappen, sammen med Henrik Evensen (SEG Racing Academy) som også er del av det norske U23-laget i Qatar.

Tagget med: , ,

Les også disse