ETAPPEVINNEREN: Richard Carapaz utnyttet et øyeblikks nøling og vant den fjerde etappen i giroen. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Roglic økte ledelsen etter dramatisk avslutning

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.05.19 17:37

Del på    

VIDEO: Stor velt skapte store forskjeller i sammendraget. Tom Dumoulin tapte over fire minutter.

Den fjerde etappen i Giro d’Italia så lenge ut til å bli å gå mot en spurt i slak motbakke, men en velt med seks kilometer igjen splittet feltet i fillebiter. Flesteparten av sammenlagtfavorittene havnet på feil side av splittene, mens flere av spurtstjernene og sammenlagtleder Primoz Roglic var med i en svært redusert gruppe som sulle gjøre opp om seieren.

Inn på den siste kilometeren var det bare åtte mann som fremdeles var igjen i tetgruppa, Roglic, Richard Carapaz, Caleb Ewan, Florian Sénéchal, Diego Ulissi, Valerio Conti, Pascal Ackermann og Arnaud Démare.

Carapaz gikk til tidlig med rundt 400 meter igjen og da ble de øvrige rytterne sittende å se på hverandre. Det gjorde at han holdt unna hele veien til mål, selv om Caleb Ewan nesten hentet inn Movistar-rytteren på de siste hundre meterne. 

Dumoulin tapte fire minutter

Roglic kom i mål to sekunder bak Carapaz, mens Simon Yates, Vincenzo Nibali, Miguel Ángel López, Bob Jungels, Ilnur Zakarin, Bauke Mollema var blant rytterne som kom inn i en gruppe 18 sekunder bak Carapaz.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mikel Landa tapte 44 sekunder, mens Ben O’Connor kom i mål halvannet minutt bak etappevinneren.

Den store taperen ble Tom Dumoulin, som kom i mål over fire minutter bak Carapaz.


Sunweb-rytteren trillet over målstreken sammen med lagkameratene, med en mengde blod rennende nedover det venstre beinet fra et kutt på kneet.

Foreløpig er omfanget av Dumoulins skader ikke kjent. Halv syv kunne Sunweb melde at Dumoulin skulle til røntgenundersøkelse, og like etter kunne de bekrefte at han ikke har pådratt seg noen brudd.

Roglic leder nå med 35 sekunder til Simon Yates i sammendraget. Richard Carapaz tok på side et kraftig steg oppover sammenlagtlista igjen etter å ha tapt 46 sekunder på mandagens etappe.

– Etappen var langt fra enkelt. Starten var enkel, men etter at den gikk var det nervøst hele dagen. Alle sammenlagtrytterne kjempet om å holde seg foran, så jeg synes veldig synd på Tom at dette skjedde med ham, sier Roglic i et intervju vist på Eurosport.

BLODIG: Tom Dumoulin krysset målstreken sammen med lagkameratene, fire minutter og fire sekunder bak Richard Carapaz. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Lang dag i Italia

236 kilometere, 3000 høydemetere og en rekke lange, slake bakker gjorde den fjerde etappen i årets Giro d’Italia til en etappe med flere mulige utfall, men hvor en slags spurt virket som det mest sannsynlige scenariet.

Avslutningen var også i samme stil som etappen ellers, med 2,2 kilometer à 4,5 prosent opp mot målstreken i Frascati.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Marco Frapporti (Androni-Sidermec), Mirco Maestri (Bardiani-CSF) og Damiano Cima (Nippo-Fantini-Faizanè) gikk i brudd like etter starten i Orbetello og de tre fikk på det meste et forsprang på tolv og et halvt minutt.


Velt skapte stor splitt

Avstanden sank stabilt inn mot mål og inn på de siste 20 kilometerne hadde trioen i front halvannet minutt foran feltet. Med 20 kilometer igjen økte også Frapporti farten, noe som gjorde at Cima måtte slippe.

Etappen foregikk stort sett uten dramatikk, men en velt med tolv kilometer igjen gjorde at blant andre James Knox (Deceuninck-Quick-Step), Tobias Ludvigsson (Groupama-FDJ) og Victor Campenaerts (Lotto Soudal) i hvert fall måtte se at kampen om etappeseieren ville gå uten dem.

Med ti kilometer igjen takket Frapporti og Maestri for samarbeidet i front og ble hentet inn av feltet. 

Den siste mila var preget av posisjonskamp inn mot bakken og med seks kilometer igjen gikk det en ny og dette var en vesentlig større velt langt fremme i feltet. Plutselig var frontgruppa nede i 15 ryttere, med flere grupper som jaktet intenst bak.

Blant de som gikk i bakken var Tom Dumoulin, mens mannen i rosa, Primoz Roglic, kom seg fint med i tetgruppa, sammen med de største spurtstjernene i Pascal Ackermann, Arnaud Démare, Caleb Ewan, Elia Viviani.

Bakken ble for tøff for Viviani, som måtte slippe tidlig. Démare måtte også gi seg da farten ble skrudd på den siste kilometeren og med et sent angrep tok Richard Carapaz seieren.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse