GLADNYHET: Riwal Readynez er invitert til Ruta del Sol. FOTO: Riwal Readynez Cycling Team

Riwal Readynez invitert til Ardenner-klassiker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.01.20 12:21

Del på    

En drøm går i oppfyllelse for det danske laget.

(procycling.no): Siden Riwal Readynez Cycling Team valgte å oppgradere til UCI Pro Team foran 2019-sesongen, har drømmen vært å bli invitert til noen av de største rittene innenfor WorldTouren.

I løpet av vårparten i fjor imponerte danskene stort under ritt som Circuit des Ardennes, La Brabantse Pijl og Tour de Yorkshire. Framfor alt var det Aleksander Kamp (nå hos Trek-Segafredo) som var toneangivende.

Måten Riwal kjørte på som lag, kan imidlertid være nok når det gjelder å åpne øynene for andre rittarrangører. Etter at laget signerte fem nederlendere foran 2020-sesongen, er det kanskje ikke så rart at man ble enda mer attraktive i «tresko-landet».

Mandag offentliggjorde arrangøren av Amstel Gold Race at Riwal, sammen med Circus-Wanty Gobert, Sport Vlaanderen – Baloise, Alpecin-Fenix, Arkea-Samsic og Cycling Team WB (Wallonie-Bruxelles) blir invitert til WorldTour-rittet.

– Vi er selvsagt mega-glade og stolte over å bli valgt ut. Laget vårt er på en reise. Det første året dreide seg om å komme seg ut og få litt erfaring på den profesjonelle scenen. Vi kom oss godt igjennom det og følte at nivået vårt stille og rolig har rykket seg den rette veien. År to dreier seg om å binde seg fast og ta et par utfordringer på øverste hylle. Amstel Gold Race blir vårt første WorldTour-ritt. Det blir en opplevelse for laget. Ambisjonen kommer til å være at vi skal vise oss fram, men samtidig at vi skal henge med langt framme i feltet. Vi er oppmistiske og tror at dersom vi har medvind og slipper unna uhell, så er drømmen at vi får en rytter blant de 25 beste, sier sportsdirektør Michael Skelde til procycling.no.

Lunke kopierer 2019-innledningen

Mathieu Van der Poel er tittelforsvarer for sitt Alpecin-Fenix. Wallonie-Bruxelles har tidligere som oftest vært å se i aksjon under La Flèche Wallonne, mens både Sport Vlaanderen-Baloise og Circus-Wanty Gobert også ble invitert i fjor. Arkéa-Samsic og Riwal erstatter henholdvis Roompot-Charles (lagt ned satsinga) og Vital Concept-B&B Hotels. I tillegg har Israel Cycling Academy kjøpt opp lisensen til Katusha-Alpecin siden sist.

19. april sykles den 55. utgaven av Amstel Gold Race. Rittet er først ut av de tre Ardenner-klassikerne, som også inkluderer La Flèche Wallonne og sykkelmonumentet Liège-Bastogne-Liège.

PS: Riwal Readynez Cycling Team hentet nederlenderne Piotr Havik, Arvid De Klijn, Nick van der Lijke, Elmar Reinders og Martijn Budding foran årets sesong. Også Sindre Lunke, Sondre Holst Enger, August Jensen og Kristian Aasvold sykler for laget.

Tagget med: , , , ,

Les også disse