TILBAKE I SYKKELSPORTEN: Lars Bak rakk knapt å legge opp før han var tilbake som mentor og assisterende sportsdirektør hos NTT Pro Cycling.

Nok en danske til NTT Pro Cycling

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.12.19 10:01

Del på    

Evigunge Lars Bak gjør comeback.

(procycling.no): Etter 18 sesonger på toppnivå, gjorde Lars Bak det klart at 2019-sesongen ble hans siste som syklist.

Nå er Silkeborg-mannen tilbake i sirkuset han forlot. Denne gangen som mentor og assisterende sportsdirektør under Lars Michaelsen.

– Jeg er veldig glad for at alt falt på plass slik at jeg kan påta meg en ny utfordring i livet mitt, må nå er jeg nødt til å skifte tankegangen raskt fra å være ryttere til å bli enn sportsdirektør, påpeker han i en pressemelding.

Riis-ryktene forsterkes

Med Bak og Michaelsen på plass, i tillegg til at Michael Valgren og Andreas Stokbro skal sykle for NTT Pro Cycling neste år, vil ventelig ryktene om at Bjarne Riis er i ferd med å kjøpe seg opp i laget nå nye høyder.

Tidligere denne uka skrev procycling.no om ryktene om et Riis-oppkjøp i satsinga som også huser Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller. Kim Plesner, som driver sykkelnettsted Veloropa, mener danske Velux er på vei inn som ny hovedsponsor i satsingen fra 2021.

Ingenting er så langt bekreftet, men Bak kan være et nytt ledd i å sikre en organisasjon med røtter fra det gamle Saxo Bank-laget foran Tour de France-starten i Danmark i 2021. Alle ryktene startet i forbindelse med VM i Yorkshire, da NTT samtidig bekreftet at Michaelsen ville overta som head of sportsdirectors i Boasson Hagen lag foran den kommende sesongen.

– Jeg har både konkurrert med og mot ham, både som amatør og fra tiden som proffrytter i 2002-2007. Jeg har også hatt et nært forhold til ham over en toårig periode, da jeg selv var hans sportsdirektør i 2008 og 2009. Jeg forsøkte også å oppmuntre ham fra følgebilen over radioen da han ble dansk mester i tempo i 2008, uttaler Michaelsen om forholdet mellom de to.

Bak vil være til stede når NTT-laget inntar treningsleir i Oliva, Spania senere denne måneden. I tillegg til å være assisterende sportsdirektør skal han være en slags mentor for andre ryttere i 2020-stallen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse