Prøv Procycling Pluss idag

DRO TIL: Vincenzo Nibali angrep med 7,5 kilometer igjen til toppen og fikk samtidig med seg drikkeflaska til Francisco Ventoso på vei oppover. Men Bjarne Riis mener Haien burde ha fortsatt offensiven også ned fra Mortirolo. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Riis: – Nibali gjør den største feilen av alle

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.05.19 13:07

Del på    

Mener Bahrain-Merida skuslet bort sjanser til å tyne Carapaz.

(procycling.no): I TV-sendinga til dansk Eurosport, var Jesper Worre ekstatisk når det kom til Vincenzo Nibalis avgjørelse om å angripe med 7,5 kilometer igjen til toppen av Mortirolo.

Les også: Fire magiske dager for Richard Carapaz

– Det er bunn i det angrepet der. Han kjører vekk fra Mikel Landa og Richard Carapaz, og de lukker ikke den luka med det samme. Det tar mange, mange kilometer før de kommer opp til Nibali. Et meget, meget flott angrep, uttaler Worre i studioet hos Eurosport Danmark ifølge feltet.dk.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

På flatene inn mot mål i Punto di Legno velger Bahrain-Merida så å samarbeide med Movistar på veien inn for å putte enda mer tid i sekken på Primoz Roglic. Samarbeidet ender til slutt med at Carapaz øker til sloveneren, mens også Nibali passerer ham i sammendraget.

Mener Nibali skulle angrepet nedover

Dog hjelper det ’Haien fra Messina’ lite i kampen mot Movistar-laget, og nettopp det er Bjarne Riis sterkt kritisk til i det samme studioet.

– Det er Nibali som gjør den største feilen av alle i dag, innleder Riis.

– Det er et flott angrep han gjør, og det setter dem alle under press. De har problemer med å henge på. Mens når vi når toppen, hvor alle er samlet igjen, så sitter han bare på hjul, sier Riis og snakker om situasjonen nær toppen der Nibali, Hugh Carthy, Mikel Landa, Richard Carapaz og Miguel Angel Lopez satt samlet, før sistnevnte angrep like før toppen og fikk hjelp av Pello Bilbao til å komme seg trygt igjennom utforkjøringa.

Riis er kritisk til at Nibali ikke hev seg med Lopez over toppen av Mortirolo og satte press på videre nedover igjen – slik han gjorde med hell da han tok 40 sekunder på Primoz Roglic under etappen som endte i Como i forrige uke.

– Disse sjansene får han ikke igjen

Dagens etappe sender rytterne opp mot den kjente skisdestinasjonen Anterselva, men om man ser på etappeprofilene fram mot etappe 20 som skal passere Passo Manghen og Passo Rolle, før ferden over Croce d’Aune opp til Monte Avena, så er det ikke altfor mange punkter i løypa igjen der du kan plassere betydelig med tid tilbake til sterke klatrere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MENER NIBALI MISBRUKTE SJANSE: Hvor skal Vincenzo Nibali putte tid i sekken på Richard Carapaz, når han ikke angrep nedover på den andre siden av Mortirolo, undrer Bjarne Riis. Foto: Per Arnesen/Discovery Networks Denmark

Det var også poenget til Riis – at disse mulighetene ikke vokser på trær.

– De sjansene som han hadde i dag, får han ikke igjen. Hvis du spør meg, skulle han ha mobilisert noen krefter den siste kilometeren før toppen og kjørt unna. Han skulle ha økt nedover og hatt Damiano Caruso parat i bunnen av stigningen. Der gjør de også en feil, sier Eurosport-eksperten som tidligere har styrt Riis Cycling og Team CSC/Saxo Bank i WorldTouren.

(Artikkelen fortsetter under avstemningen)

Hvem vinner årets Giro d'Italia sammenlagt?
  • Ingen av de tre (3%, 6 Votes)
  • Primoz Roglic (13%, 28 Votes)
  • Vincenzo Nibali (33%, 71 Votes)
  • Richard Carapaz (52%, 112 Votes)
Loading ... Loading ...

’Ørnen fra Herning’ poengterer korrekt nok at det tok for lang tid før Caruso ble tatt igjen av gruppa Nibali hang med i. Det var viktig for å snu trenden da avstanden fra Roglic og opp ble kuttet fra 1:40 til knappe 45 sekunder, samtidig som det kollektive samarbeidet foran altså ikke hjalp Nibali i styrkeforholdet mot Carapaz.

Ecuadorianeren leder Giro d’Italia sammenlagt med +1:47 tilbake til Nibali og +2:09 tilbake til Primoz Roglic når det gjenstår fem etapper.

Forvandlingen: Fire magiske dager for Richard Carapaz

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse