TIL TREK: Richie Porte, her avbildet under Tour de France, er på vei til Trek-Segafredo. FOTO: Benoit Tessier, Reuters

Richie Porte har signert for nytt lag

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.08.18 14:51

Del på    

Toårsavtale for 33-åringen.

(procycling.no): Richie Porte har signert en to år lang avtale med Trek-Segafredo. Den australske 33-åringen melder overgang til det amerikanske laget etter tre sesonger med BMC.

Den tidligere Paris-Nice- og Tour de Suisse-vinneren melder at Tour de France blir det store målet kommende sesong.

– Det er med stor glede jeg bekrefter at jeg vil være i Trek-Segafredo i 2019, sier Porte – som for tiden gjør sine siste forberedelser før La Vuelta.

– Jeg har hatt en flott tid med BMC og vil takke dem for de tre siste sesongene. Men jeg er klar for en ny utfordring, og i Trek-Segafredo får jeg sikkert akkurat det, sier Porte.

Porte har tidligere syklet for Saxo Bank, og var en viktig Team Sky-hjelper i fjellene da Bradley Wiggins og Chris Froome vant Tour de France i 2012 og 2013.

– Jeg ser frem til å fokusere mer på ritt gjennom hele sesongen. Tour de France blir selvsagt et stort mål for meg, og jeg gleder meg til å sykle med et supersterkt lag rundt meg, sier 33-åringen.

– Jeg vil også sikte mot de ukes lange etapperittene, som de jeg har vunnet tidligere, og de jeg ikke har syklet tidligere.

Porte har de siste årene etablert seg som en Grand Tour-rytter. De to siste sesongene har han imidlertid krasjet ut av Tour de France. Merittene hans i de kortere etapperittene er imponerende, med to sammenlagtseire og fem etappeseire i Paris-Nice. Porte har også vunnet Tour de Romandie, Tour Down Under og Volta Catalunya.

Store utskiftninger

Før BMC til neste år slår seg sammen med det polske laget CCC, har en strøm av BMC-ryttere meldt overgang til andre lag. Dylan Teuns (Bahrain-Merida), Danilo Wyss (Dimension Data), Alberto Bettiol (EF Education First-Drapac), Tejay Van Garderen (EF Education First-Drapac), Rohan Dennies (Bahrain-Merida), Stefan Küng (Groupama-FDJ), Jurgen Roelandts (Movistar) og Loïc Vliegen (Wanty-Groupe Gobert) forlater alle laget etter inneværende sesong. Simon Gerrans legger opp.

BMC har dog også bekreftet at de beholder Greg Van Avermaet, og at Simon Geschke (Team Sunweb), Will Barta (Hagens Berman Axeon), Serge Pauwels (Dimension Data) og Guillaume Van Keirlsbulck (Wanty-Groupe Gobert) kommer inn.

Tagget med: , ,

Les også disse