NYTT LAG: Davide Rebellin, her avbildet i 2015, fortsetter trolig karrieren. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Rebellin har funnet nytt lag

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.12.19 16:00

Del på    

48-åringen klar for Cambodia Cycling Academy, melder italienske medier.

(procycling.no): Utsiktene foran sesongen 2020 så mørke ut for Davide Rebellin da laget hans, det ungarske prokontinentallaget E-powers Factory Team, ikke møtte de økonomiske minstekravene satt av det internasjonale sykkelforbundet UCI.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nå ser det imidlertid lysere ut for 48-åringen, som ifølge rapporter fra SpazioCiclismo er i ferd med å signere med kontinentallaget Cambodia Cycling Academy. Lagets manager, Patrick Aurignac, var også engasjert i Sovac-Natura4Ever, det algeriske laget Rebellin syklet for i et kort periode i 2018.

Rebellin har de siste månedene vinglet i sine fremtidsplaner. Siden slutten av vårsesongen har veteranen syklet for kontinentallaget Meridiana Kamen Team. Foran det italienske mesterskapet i juni, proklamerte venetianeren at det skulle bli hans siste ritt.

I september var han likevel tilbake da den italienske høstsesongen dro seg til med Coppa Agostini, hvor han bokførte seg med en hederlig 18.plass. Rebellin deltok også i Coppa Bernocchi og Trofeo Matteotti.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Italieneren har vært aktiv på høyt nivå siden 1992, men ikke syklet på ProTour/WorldTour-lag siden 2008. Rebellin ble proff med GB-MG for 27 år siden. Italieneren tok sin første store, internasjonale seier da han vant en etappe i Giro d’Italia i 1996 og holdt den rosa ledertrøyen i seks dager. Året etter vant han Ciclista San Sebastian. Siden den gang har han svippet innom Polti, Française de Jeux og Gerolsteiner. I 2004 vant han Ardenner-trippelen, da han gikk til topps i Amstel Gold, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège samme uke.

Etter en olympisk sølvmedalje i Beijing i 2008, havnet italieneren i hardt vær da en av dopingprøvene hans inneholdt det forbudte stoffet CERA. Prøven stammet fra OL, medaljen ble tatt tilbake og Rebellin utestengt i to år.

Mannen med klengenavnet ”Tintin” bedyret alltid sin uskyld og returnerte i 2011 med det italienske laget Miche-Guerciotti. Deretter gikk veien til det polske laget CCC-Sprandi, samt Kuwait-Cartucho, Sovac og Meridiana Kamen.

Tagget med:

Les også disse