Prøv Procycling Pluss idag

Bamseklem: Bjørn Tore Hoem kunne motta gratulasjoner etter en råsterk andreplass på den fjerde etappen i Tour des Fjords. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Råsterk Hoem andremann i Sandnes

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 3.09.16 19:22

Del på    

Joker-Byggtorget-rytteren klatret samtidig i sammendraget.

SANDNES (procycling.no): Etter å ha kapret sjetteplassen i sammendraget på etappen til Odda, vartet eresfjordingen opp med en ny råsterk prestasjon på Tour des Fjords’ fjerde etappe lørdag. Kun en sterk spurt av Asbjørn Kragh Andersen hindret 25-åringen i å ta sin første UCI-seier på hjemmebane.

– Det er surt når man er så nært, men slik er det, puster Hoem ut etter finalen i Sandnes.

Feltet kom samlet inn til siste stigning av finalebakken, og Pieter Weening prøvde å få en luke og hente inn viktige sekunder på Alexander Kristoff. Men istedenfor var det nettopp Kristoff som fikk luken sammen med Damiano Caruso og Christian Mager. De øvrige favorittene kom opp til dem to kilometer før mål, og like etter angrep Hoem sammen med Kragh Andersen.

De tok igjen Floris Gerts og Carl Fredrik Hagen fra bruddet én kilometer før mål, og kom sammen inn på oppløpet.

Dessverre var bare dansken bedre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Finaleduo: Kun Asbjørn Kragh Andersen (til høyre) var bedre enn Hoem på lørdagens etappe. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

FINALEDUO: Kun Asbjørn Kragh Andersen (til høyre) var bedre enn Hoem på lørdagens etappe. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Syre fra første tråkk
At det skulle bli en strålende dag for Hoem var dog ikke skrevet i stein. 25-åringen kan røpe at fredagens 220 kilometer lange blodslit fra Ulvik til Suldalsosen, satt hardere i enn ventet.

– Jeg var sinnssykt sliten i går, så jeg var usikker på dagen i dag. Og på starten følte jeg meg elendig og fikk syre for hvert eneste tråkk. Men så ble det bare bedre og bedre, og med adrenalin og gode bein, så går det bra, ler han litt før han tar en god slurk cola.

Før han rekker å fortsette setningen kommer både Reidar Borgersen og Adrian Aas Stien for å dele ut sine gratulasjoner. Førstnevnte tok et skikkelig magadrag opp Åsveien for å kjøre Hoem i posisjon.

– Fy fader, det er så rått. Jeg unner deg dette, utbryter Aas Stien før han omfavner sin to år eldre lagkompis.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Stolt: Det var bare smil og god stemning da Joker Byggtorget samlet troppene etter Hoems strålende innsats. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

STOLT: Det var bare smil og god stemning da Joker Byggtorget samlet troppene etter Hoems strålende innsats. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Tilbake for fullt
Hoems resultater den siste tiden bevitner at gammel storform for alvor er på vei tilbake. Etter sykdomstrøbbel tidligere, ble vårsesongen en formmessig berg-og-dalbane for Joker Byggtorget-rytteren.

– Det var litt opp-og-ned i vår, og når vi tenker tilbake så ble han satt ut under Arctic Race i fjor, før han tok fatt på en veldig lang treningsperiode. Kanskje litt for lang. Men etter Tour Alsace har det bare gått oppover, og vi merker når han kjører med radio så drar han nytte av mer mental støtte og er litt mer med på den måten, sier Gino Van Oudenhove.

– Og plutselig så er han bare bedre. Vi har ikke helt funnet ut hva det er, men det er uansett veldig gledelig, smiler den belgiske sportsdirektøren.

Det var aldri tvil om at han skulle sykle for dere neste sesong også?

– Nei, det var det ikke. Men vi skulle sette oss ned med ham for å få han til å sykle litt bedre.

Nå spørs det om Van Oudenhove trenger å ta en prat. Før finaleetappen av Tour des Fjords søndag, ligger Hoem på syvendeplass i sammendraget, nøyaktig ett minutt bak Alexander Kristoff som leder.

Tagget med: , ,

Les også disse