FEM ÅR: Etter fire år i Plussbank/Sparebanken Sør, kom Bjørn Tore Hoem til Joker foran 2015-sesongen. Nå må han finne seg et nytt lag. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

– Jeg har lyst til å bestemme selv når jeg skal avslutte karrieren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.10.19 14:59

Del på    

Bjørn Tore Hoem fast bestemt på å slå tilbake etter at kontrakten med Joker ikke ble fornyet.

(procycling.no): Sammen med Andreas Vangstad, fikk Bjørn Tore Hoem i september beskjed om at han ikke fikk være med videre i Joker Fuel of Norway.

Det norske kontinentallaget har ikke hatt sin beste sesong og ønsker å gi flere unge ryttere sjansen. Da måtte Hoem (28 år) og Vangstad (27 år) vike, er den tydelige beskjeden fra lagledelsen.

Les mer: – Nå er tiden for å satse litt yngre og bygge laget litt på nytt

Han bekrefter til procycling.no at det kom litt overraskende på ham, spesielt etter at han syklet for Joker i fem år.

– Forstår du at lagledelsen tok denne avgjørelsen?

– Det er jo greit. Det er jo de som bestemmer, så det er greit. Det er litt måten det blir gjort på, kanskje. Det er såpass sent på året og jeg har vært der så mange år, at jeg hadde trodd de ville gjort det på en litt bedre måte, sier Hoem.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Sinnssykt gira på å fortsette

Hoem er klar på at han var motivert for å fortsette, men beskjeden som kom i siste del av september gjør situasjonen litt vanskeligere for 28-åringen.

– Jeg tenkte det da (Kristoffer) Skjerping ikke fikk fornyet kontrakten at det var ganske sent (månedsskiftet august-september), så jeg tenkte at jeg og Vangstad i hvert fall var ganske «safe». Når du har vært på laget i lang tid, alltid vært lojal og ikke gjort noe galt, så er det en litt rar måte å si farvel på.

– Jeg har absolutt lyst til å fortsette. Jeg har lyst til å bestemme selv når jeg eventuelt skal avslutte karrieren. Jeg vet jeg fremdeles har mye inne. Jeg hadde en trøblete vinter, så ut ifra det har sesongen vært grei. Jeg er sinnssykt gira på å fortsette, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Trodde han ville ta det tyngre

Selv om det ikke har vært Hoems beste sesong, har han også i år kjørt inn flere gode resultater, hvor tredjeplassen sammenlagt i Ronde de l’Oise står ut som det beste resultatet.

Hoem har lenge hatt en proffdrøm og han tror fremdeles det er muligheter.

– Jeg vet at jeg hadde taklet det. Vi kjører mot andre profflag hele tiden, så prokontinentalnivået er ikke avskrekkende høyt. Men du må kjøre inn jevnt gode resultater og kanskje ha litt flaks når du søker kontakt med lag og kanskje ha litt kontakter fra før av også, sier han.

Derfor er det også uaktuelt å fortsette satsingen på klubbnivå neste år, om han ikke skulle finne seg et lag på kontinentalnivå eller høyere.

– Det er jo en grunn til at jeg satser, og det er fordi jeg ønsker å være på et profflag i fremtiden. Det å ta steget ned blir litt feil retning og ikke etter mine ambisjoner. Jeg håper ikke det går i den retningen.

Etter fem år i Joker-systemet, klarer også Hoem å dra motivasjon ut av at han ikke får bli med videre.

– Jeg trodde kanskje jeg ville ta det tyngre, men nå blir det bare å gjøre som om man hadde kontrakt. Ta det rolig nå, og så kjenner jeg at jeg er motivert. Det gir muligens bare mer motivasjon, at noen sier at du ikke er god nok for dette laget. Kommer du inn på et annet lag, gir det motivasjon for å vise dem litt tilbake, sier Hoem, ivrig etter å slå tilbake.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse