GOD SESONGSTART: Nairo Quintana har levert varene så langt etter overgangen til Arkea-Samsic. Her fra seieren i Tour de la Provence. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Quintana med ny overlegen seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 22.02.20 16:38

Del på    

Vant med 40 sekunder opp Col d’Èze.

(procycling.no): Mange har vært spente på hva Nairo Quintana kan få til i år, etter at karrierepilen har pekt litt svakt nedover de siste årene og han i fjor valgte å signere en kontrakt med det franske ProTeamet Arkea-Samsic.

Etter noen gode resultater hjemme i Colombia, sesongdebuterte han i Europa med å være helt overlegen opp «halve Mont Ventoux» på den tredje etappen i Tour de la Provence, med målgang på Chalet Reynard halvveis opp til toppen av det kjente fjellet.

Rittet vant han også sammenlagt, og det kan bli en ny sammenlagtseier denne uka. Lørdag var han på ny helt suveren, denne gang i Tour du Var et des Alpes Maritimes. Etappen hadde flere krevende stigninger, og ble avsluttet opp den kanskje mest kjente bakken rundt Nice, Col d’Èze (4,6 kilometer à 6,3 prosent).

Quintana angrep allerede fra bunn av stigningen. Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) gikk etter umiddelbart, men da Quintana så akselererte på nytt, hadde ikke franskmannen mulighet til å følge. Solo fortsatte Quintana videre i høyt tempo, og i mål var han hele 40 sekunder foran en gruppe på 21 ryttere, ledet an av Simon Clarke (EF Pro Cycling). 

Colombianeren leder dermed også rittet sammenlagt, 38 sekunder foran Michael Storer (Team Sunweb), med blant andre Clarke og Pinot ytterligere to sekunder bak. En ny bakkeavslutning venter på søndagens avsluttende etappe, med målgang på toppen av Mont Faron (5,7 kilometer à 8,4 prosent).

Quintana skal etter planen kjøre både Paris-Nice og Volta a Catalunya i mars, og ser ut til å være i kjempeform inn mot de to rittene. I sommer blir han lagets kaptein i Tour de France. 30-åringen har ikke vært på podiet i et treukersritt siden han ble nummer to i Giro d’Italia i 2017, men klarer han å beholde den nåværende formen, kan han igjen bli en virkelig trussel i et ritt som Tour de France.

Tror du Nairo Quintana kommer på podiet i Tour de France i år?

Loading ... Loading ...

Edvald Boasson Hagen er den eneste norske deltakeren i rittet. NTT-rytteren tar rittet som en gjennomkjøring inn mot neste helgs klassikeråpning, og slapp feltet da det gjenstod rundt to mil av lørdagens etappe.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse