KAPTEINSROLLEN: Tilhører Alejandro Valverde ifølge Nairo Quintana. Foto: Michael Steele/Getty Images

Quintana: – Laget skal støtte Alejandro

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.08.19 13:24

Del på    

Valverde har overtatt kapteinsrollen i Movistar ifølge colombianeren.

(procycling.no): Kapteinsdebatten i Movistar er en evig pågående saga, og deres tre ryttere i nedre del av topp ti i Tour de France er et godt eksempel på nettopp det.

Til Vuelta a España kom de opprinnelig også med et trekløver, men etter at Richard Carapaz måtte stå over rittet etter å ha veltet i et kriteriumsritt, var det «kun» to mulige kapteiner igjen i Alejandro Valverde og Nairo Quintana.

Quintana åpnet rittet best av de to og vant den andre etappen, men opp Alto de Javalambre på den femte etappen var det liten tvil om at Valverde var den beste. Den regjerende verdensmesterens angrep gjorde sitt til at Quintana falt av og i mål var Valverde 42 sekunder foran lagkameraten. 

Likevel insisterte Valverde på at Quintana var lagets leder etter målgang, men nå virker det som om et kapteinsvalg har blitt tatt i Movistar.

– Vi hadde et møte og Eusebio (Unzué, lagsjefen) sa at Alejandro var i veldig god form og at vi skulle støtte ham, sier Quintana ifølge Cyclingnews.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lignende situasjon i fjor

Valverde og Quintana var også i fjorårets Vuelta a España begge oppe i seierskampen i lang tid. De to lagkameratene lå lenge på andre- og tredjeplass, med kun små sekunder opp til Simon Yates. Valverde ble til slutt lagets kaptein, men både han og Quintana fikk det tøft på de siste to fjelletappene og endte nede på femte- og åttendeplass.

Etter seks etapper av årets vuelta er de nummer tre og fire blant sammenlagtfavorittene, med Quintana 23 sekunder bak Miguel Ángel López og Valverde 28 sekunder bak (López er igjen minuttet bak den nåværende sammenlagtlederen Dylan Teuns).

Selv om Valverde nå får kapteinsrollen, forteller Quintana at han vil ha frie kort til å gjøre hva han vil. 

Allerede om noen timer – i skrivende stund – vil få se om det er Valverde eller Quintana som er i best form, når det er målgang på toppen av brutale Alto Mas de la Costa (4,1 kilometer á 12,3 prosent).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse