ETAPPESEIER: Årets Tour de France endte med en åttendeplass sammenlagt og etappeseier på den 18. etappen som gikk over både Col d'Izoard og Col du Galibier, før målgang i Valloire. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Quintana ikke bekymret for rittprogrammet tross WorldTour-nei

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.10.19 15:31

Del på    

– Kan forsikre alle om at jeg vil være i Tour de France.

(procycling.no): Torsdag offentliggjorde UCI lista over lagene som hadde innfridd de sportslige kriteriene for å få WorldTour-lisens. 19 av de 20 søkerne klarte det, men for Arkéa-Samsic ble det klart at de ikke får WorldTour-lisens for neste år.

Det franske laget har rustet opp med å hente inn blant andre Nairo Quintana og Nacer Bouhanni til neste sesong. 

Spesielt til treukersrittene vil nåløyet være trangt for Arkéa. Total Direct Energie får som beste prokontinentallag (ProTeam neste år) automatisk invitasjon til alle WorldTour-ritt. Gitt at Cofidis får innvilget WorldTour-lisensen (hvis ikke vil Wanty-Gobert bli automatisk invitert til alle ritt som nest beste prokontinentallag) vil det kun være to tilgjengelige invitasjoner til de forskjellige treukersrittene.

– Jeg kan forsikre alle om at jeg vil være i Tour de France. Jeg er veldig fornøyd med laget, med de nye signeringene og jeg kan si at laget er bedre organisert og strukturert enn mange andre lag i WorldTouren, sier Quintana i forbindelse med et arrangement i hjemlandet, ifølge Velonews.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Starter sesongen i Argentina

Med Quintana, Bouhanni og Warren Barguil i stallen fører nok utvilsomt Arkéa-Samsic an i kampen om de gjenværende invitasjonene til Tour de France.

Wanty-Gobert og B&B Hotels-Vital Concept er de to andre lagene man vil forvente at søker om å få en invitasjon, mens det også kan lure en liten joker i Mathieu van der Poels Corendon-Circus.

Selv om det neppe blir et stort problem til Tour de France, kan det bli vanskeligere med andre ritt i Quintanas ideelle rittprogram. I år deltok det franske laget i ni av de 38 WorldTour-rittene på kalenderen og hadde da innpass i Paris-Nice, Volta a Catalunya, Critérium du Dauphine og Tour de France av etapperittene.

Quintana starter uansett sesongen i Sør-Amerika. Der sesongåpner han i Vuelta a San Juan (26. januar-2. februar) før han kjører Tour Colombia 2.1 (11.-16. februar) på hjemmebane. 

– Jeg kan ikke si mye mer om sesongen utover at jeg vil ha et godt program og at jeg vil sykle i ritt som passer meg, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse