KARRIERENS STØRSTE SEIER: Georg Preidler vant den sjette etappen i Tour de Pologne i 2018. Ifølge aktor Thomas William hadde han på det tidspunktet benyttet seg av bloddoping og veksthormoner jevnlig siden våren 2017. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Preidler anklaget for å ha dopet seg siden 2017

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.09.19 11:17

Del på    

Siktet for bedrageri i Østerrike.

(procycling.no): Georg Preidler var blant utøverne som ble tatt i forbindelse med Operation Aderlass – eller Operasjon Årelating om du vil – i vinter.

Preidler innrømmet da at han hadde planlagt å bloddope seg og at han hadde fått tappet blodet sitt, men at han ikke hadde ført det tilbake igjen.

Men nå er han ifølge det nyhetsbyrået Austria Presse Agentur, gjengitt av Cyclingnews.com, også anklaget for å ha dopet seg siden 2017. Aktor Thomas William sier ifølge APA at Preidler er anklaget for å ha regelmessig bloddopet seg og tatt veksthormoner siden Giro d’Italia i 2017 og frem til han tilsto at han hadde fått tappet sitt eget blod. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dumoulin sjokkert over anklagen

Preidler var i Giro d’Italia i 2017 med på laget som hjalp Tom Dumoulin til sammenlagtseier.

Nederlenderen sier selv at han både er sint og sjokkert over hva han kunne lese torsdag morgen.

– Jeg er virkelig stolt over seieren min og det vil jeg alltid være. Men nå vet jeg at jeg hadde en lagkamerat som muligens ikke var ren. Det er en bitter pille å svelge, skriver Dumoulin selv på Twitter.

– Jeg vet ikke om det er sant, jeg håper selvsagt ikke det. Men for å være ærlig så ville det ikke overrasket meg. Han var ikke lenger den gledesfylte Georg jeg kjente. Han fremstod som bitter, usikker og innesluttet. Jeg tror det var vanskelig for ham å merke at han jobbet så hardt han kunne og det viste seg å ikke være nok til å bli den ryttere han ønsket å bli.

Årsaken til at Preidlers sak er oppe i rettssystemet er at han nå er siktet for bedrageri, ettersom han deltok i VM i Innsbruck i 2018 og ifølge aktor dermed var kontraktsmessig forpliktet til å overholde antidopingreglene til UCI og reglene til arrangøren. Ved å ikke gjøre det mener påtalemyndigheten at Preidler har begått bedrageri og estimerer en erstatning på 250 000 euro. Det meldes også at Preidler risikerer mellom seks måneder og fem år i fengsel.

Sammen med Stefan Denfil, ble Georg Preidler utestengt i fire år i sommer av UCI. Denifl godtok utestengelsen, mens Preidler enda ikke har godtatt straffen.

Tagget med: , ,

Les også disse