SKIFTER LAG: Neilson Powless forlater Jumbo-Visma. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Powless forlater Jumbo-Visma

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 14.09.19 13:17

Del på    

EF Education First forsterker etapperittsgruppen sin.

(procycling.no): Etter to år i Jumbo-Visma forlater Neilson Powless laget til fordel for EF Education First. Amerikaneren sykler for øyeblikket Vuelta a España, hvor han har vært en viktig hjelperytter for Primoz Roglic.

Etter gode prestasjoner i blant annet etappeseier i Tour de l’Avenir, og for det amerikanske prokontinentallaget Axeon Hagens Berman i Tour of California og Tour of Utah, i 2016 og 2017, ble han plukket opp av det nederlandske laget foran 2018-sesongen, og har etter hvert levert gode prestasjoner hovedsakelig som hjelperytter.

Nå vender han hjem til amerikanske EF, for å få flere sjanser selv og kultiveres som sammenlagtrytter.

– De øyeblikkene mine som skiller seg ut har vært når jeg har hjulpet lagkameratene mine. Å sykle for Primoz, som jeg har gjort i vueltaen, eller Steven [Kruijswijk] i Dauphiné. Å lære fra de gutta har så mye erfaring og kunnskap på WorldTour-nivå har vært enormt for utviklingen min. De har lært meg så mye om hvordan gå for store resultater når du har motoren til det, sier Powless om tiden i Jumbo-Visma.

– Jeg jobber fremdeles med motoren min og inntil det skjer er det så mange små ting jeg kan fokusere på. Når man skal bruke energi, når man skal spare, og hvor og når i et ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Kan allerede være en leder

For lagets sjef Jonathan Vaughters betyr ikke bare signeringen av 23-åringen en potensiell fremtidig sammenlagtkanon, men man forsterker også en stadig sterkere Grand Tour-gruppe, som nå inkluderer Rigoberto Úran, Daniel Martínez, Sergio Higuita, Hugh Carthy, Tejay Van Garderen og Michael Woods.

– Jeg ser på ham som en fyr med massiv oppside. Fra tempoer til kortere etapperittet, og etter hvert i lengre etapperitt også. Hans klatring forbedres hvert eneste år. Han kan allerede være en leder i ukeslange ritt, som er mer tempo-baserte. Jeg tror Neilson, sammen med Dani Martínez og Sergio Higuita, representerer den neste fasen i vårt etapperittslag, og det er jeg veldig opprømt over, forteller Vaughters.

– Neilson er en av de som kommer fra en variert idrettsbakgrunn – triatlon, terrengsykkel – og han er en strålende utøver. Ofte ser vi disse rytterne med bred bakgrunn virkelig utmerke seg når de begynner å fokusere på et element, som Neilson har gjort nylig.

EF Education First har allerede signert Magnus Cort (fra Astana), Stefan Bissegger (fra Swiss Racing Academy) og Jonas Rutsch (fra Team Lotto – Kern Haus), mens Joe Dombrowski forsvinner til UAE Team Emirates. Danske Matti Breschel avsluttet nylig karrieren som profesjonell sykkelrytter, men skal fra 2020-sesongen inn som sportsdirektør i laget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse