BEST: Ingen har kunnet matche nivået til Richie Porte på stigningene i Tour Down Under. .Foto: EPA/DAN PELED (NTB Scanpix)

REPRISE? Richie Porte jubler under fjorårets utgave av Santos Tour Down Under. Foto: EPA/DAN PELED (NTB Scanpix)

Porte tilbake i WorldTouren med seier i blikket

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.01.18 16:06

Del på    

BMC stiller kruttsterkt i Australia.

I 2017 kom endelig en seier Richie Porte har jaktet lenge på. Selv med seier på kongeetappen opp Willunga Hill de tre foregående årene, var det først i fjor, og da selvsagt også med en ny etappeseier på Willunga Hill, at han også vant rittet sammenlagt. Siden hadde han en god sesong videre, før sesongen fikk seg en brå avslutning med den stygge velten ned fra Mont du Chat i Tour de France, som endte med kragebein- og bekkenbrudd for 32-åringen.

Riktignok startet han i Japan Cup i slutten av oktober, men ellers er det også klare likhetstrekk med hvordan han 2016-sesongen ble avsluttet etter at han pådro seg et brudd i skulderen under OL-fellesstarten i 2016.

– Det er ikke noe forskjell til hvordan det var i fjor, da jeg krasjet ut av OL, så det er som mitt første ritt tilbake, sier Porte til Cyclingnews.

I det australske mesterskapet viste han brukbar form med tredjeplass på tempoen og en 14. plass på fellesstarten etter å ha vært på offensiven underveis. Når han nå er tilbake i WorldTouren, er det selvsagt med et håp om å forsvare fjorårsseieren.

– Jeg ville virkelig elsket å vinne igjen. For en australier er det det beste rittet å vinne, det er uten tvil det beste og største rittet i Australia. Det er en strålende seier å ha på merittlisten, fortsetter han.

Har de siste fire års vinnere i laget

Med seier opp Willunga Hill de fire siste årene, er Porte selvsagt også mannen de fleste ser til som den største favoritten foran rittet som starter på tirsdag.

– Hvis det ikke er en forventning om sammenlagtseier, er det kanskje en forventning om seier på Willunga. Jeg ville elsket å vinne på Willunga en gang til. For meg personlig ville det vært en strålende måte å starte sesongen på med og prøve å vinne rittet nok en gang, sier BMC-rytteren.

Allerede søndag er han og resten av verdensstjernene i aksjon under kriteriumsrittet People’s Choice Classic i Adelaide, og det er virkelig stjernelag av syklister fra verdensdelen på BMC-laget. En annen Tour Down Under-helt, Simon Gerrans, meldte overgang til laget før sesongen, noe også New Zealands Patrick Bevin gjorde. I tillegg har også BMC Rohan Dennis, årets australske mester på tempo, på laget til Tour Down Under.

Kombinert sammen har Gerrans (2014 og 2016, også vunnet i 2012), Dennis (2015) og Porte (2017) vunnet de siste fire utgavene av rittet. Selv om Gerrans nok har sett sine beste år på sykkelsetet, er det ingen tvil om at det er lag med alternativet som stiller til start i Australia.

– Rohan Dennis viste på tempoen at han er i strålende form. Klatringen opp til Norton Summit (på den fjerde etappen) passer han veldig bra. Så har du også Simon Gerrans, så jeg tror jeg vi har noen gode kort å spille. Hvis andre lag ønsker å gjøre det til et taktisk ritt, kan vi spille ut tre kort, sier Porte.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse