FOTO: AFP PHOTO / BRENTON EDWARDS

Porte vant på Willunga Hill

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 20.01.18 10:13

Del på    

Men tok ikke over ledertrøya.

(procycling.no): For femte året på rad vant Richie Porte etappen til Willunga Hill, men BMC-rytteren måtte se Dalyl Impey (Mitchelton-Scott) overta ledelsen sammenlagt i Tour Down Under.

Porte brukte to forrykende angrep til å rykke fra rivalene og vinne etappen. Impey kalibrerte kreftene fornuftig nok til å bli nummer to på etappen og krysset målstreken åtte sekunder bak BMC-rytteren. Det var akkurat nok til å overta ledertrøyen.

Dimension Data-rytter Tom-Jelte Slagter ble nummer tre på etappen og holder samme plassering sammenlagt idet en etappe gjenstår av rittet.

Porte var storfavoritt til å vinne etappen, og alt så ut til å gå etter planen da 32-åringen akselererte 1.5 kilometer fra mål. Porte tok fire bonussekunder og regnet kanskje med å overta ledertrøya fra Peter Sagan (Bora-hansgrohe) i samme slengen. Impey startet etappen som nummer to sammenlagt og avsluttet dagen på nøyaktig samme tid som etappevinner Porte.

Mitchelton-Scott-rytteren har imidlertid to andreplasser fra tidligere etapper i rittet, og leder nå sammenlagt foran Porte på akkumulerte etappeplasseringer. Med en spurtetappe igjen, ser det derfor ut til at den sørafrikanske 33-åringen skal vinne Tour Down Under.

Suveren Porte

I et heseblesende anløp inn mot andre og siste forsering av Willunga Hill, så feltet ut til å gå i oppløsning. Likevel var det en 80-rytter sterk gruppe som gikk inn i bunn av bakken. BMC har vist sin kollektive styrke tidligere i uken, men hadde nå inntatt en posisjon lengre bak i feltet.

Bora-hansgrohe og LottoNL-Jumbo førte an i feltet inn i bakken. Lagenes fart og en sterk motvind forhindret de med tanker om tidlige angrep. BMC tok etter hvert over spakene og med 2.5 kilometer igjen måtte sammenlagtleder Sagan takke for seg idet han slapp seg bakover i feltet.

Rohan Dennis satte tempo for sin kaptein og fungerte som et trampoline for Portes første angrep. Jay McCarthy (Bora-hansgrohe) var kvikk nok til å følge Willunga-kongen, iallfall for en periode. I jakten på sekundene han trengte for å ta ledertrøyen gravde Porte dypt og McCarthy måtte slippe.

Team Skys Egan Bernal prøvde seg med et angrep fra feltet på siste kilometer, men bak Porte var det Impey som disponerte kreftene best. Mens BMC-rytteren gikk solo helt inn, imponerte Impey ved å fullføre bare åtte sekunder bak, akkurat nok til å ta Orche-trøya fra Sagan før den avgjørende etappen i Adelaide.

Tagget med: ,

Les også disse