SULTEN PÅ REVANSJ: Richie Porte ser frem til å barke sammen med Chris Froome etter hendelsene i Critérium du Dauphiné. AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

Porte lengter etter å hevne seg på Froome

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.12.17 16:47

Del på    

– Glemmer ikke det med det første.

(procycling.no): Richie Porte var trygt viet til den gulblå ledertrøyen og lå godt an til å vinne Critérium du Dauphiné, før hans tidligere lagkamerat Chris Froome egget rivalene til å angripe BMC-rytteren.

En isolert Porte klarte å klore seg tilbake til favorittgruppene, men dansken Jakob Fulgsang kom seg unna og tok sekundene han trengte for å tjene seg sammenlagtseieren.

Øyeblikket da angrepene haglet på Col de la Colombiere på den siste etappen i La Dauphiné 2017 har Porte langt i fra glemt, men snarere arkivert langt fremme i hukommelsen under seksjonen for bitre hendelser – spesielt siden det påfølgende Tour de France, der han krasjet ut, ble arkivert i samme skuff.

I et intervju med australske Herald Sun sier Porte at han tok skade av hendelsen, gitt de mange ganger han som rytter hos Team Sky har hjulpet Froome vinne verdens største ritt.

– Når alt kommer til alt, så har jeg ofret mye. Jeg har en venn her, Will Clarke, som sykler for Cannondale. Jeg hadde aldri gjort noe liknende mot han, sier Porte til Herald Sun.

– Hvis han lå an til å vinne et av de største ukesrittene, så hadde jeg aldri jobbet aktivt for å hindre han vinne. Laget mitt skulle selvsagt gjort det bedre den dagen, men når han (Froome) går rundt og spør de andre sammenlagtrytterne om å angripe, da blir det personlig, og ikke noe jeg glemmer med det første, legger BMC-rytteren til.

Porte innrømmer at han mangler litt av Froomes kaldblodige vinnerinstinkt som trengs.

– Chris er en av de hardeste man kan barke sammen med på sykkel, og han har et killer instinkt ved seg. Derfor har han vunnet fire Tour de France.

– All respekt til ham. Her er del av den rene generasjonen og en ledestjerne således. Det blir vanskelig å slå ham, men det er ikke mulig. Det er noen få lag som nå innser at Sky er et utrolig sterkt lag og at eneste mulighet til å slå ham er å slå seg sammen. En gang klarer vi kanskje å gjøre akkurat det.

Mangler Tour de France

Etter fire år som fjellhjelper de lux for Bradley Wiggins og Froome i Team Sky, søkte Porte lykke på egenhånd i BMC ved inngangen til 2016-sesongen. I 2017 viste 32-åringen seg som en av feltets hvasseste klatrere ved å vinne Tour Down Under, kongeetappe i Paris-Nice og Tour de Romandie.

Den gode trenden fortsatte i Critérium du Dauphiné, før han kjente Froome-dolken sive inn i ryggen. I Tour de France forventet mange å se BMC-rytteren innta podiet i Paris, men australieren måtte ta til takke med en tidlig sorti etter en stygg krasj i Jura-fjellene på den niende etappen.

Porte har tidligere vunnet Paris-Nice, Volta a Catalunya og Giro del Trentino, men et toppresultat i verdens største ritt mangler.

– Når jeg en gang legger opp vil jeg kunne si at jeg har stått på podiet i Tour de France. Det mangler.

Tagget med: ,

Les også disse