LANGTIDSKONTRAKT: Den opprinnelige avtalen hadde utløp etter 2022-sesongen, men nå er det klart at Tadej Pogacar blir værende hos UAE-Team Emirates ut 2024. FOTO: UAE-Team Emirates/Photo Fizza

Pogacar har underskrevet lang kontrakt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.05.20 12:35

Del på    

Enig med UAE-laget ut 2024.

(procycling.no): – Tadej blåste oss overende. Ikke bare med resultatene hans, men også med innstillingen hans. Resten dreide seg egentlig bare om å få unna papirarbeidet, sier Mauro Gianetti etter at Tadej Pogacar har skrevet under en avtale som forplikter ham til UAE-Team Emirates de neste tre sesongene.

20-åringen hadde en fantastisk debutsesong i WorldTouren. I fjor ble han blant annet tredjemann i La Vuelta-sammendraget, og vant like mange etapper. Han vant også Algarve rundt og Tour of California sammenlagt.

Også denne sesongen har han vist seg fram. Dog ble Adam Yates for tøff under den første duellen opp Jebel Hafeet under UAE Tour. Men han slo tilbake ved den neste turen opp samme bakke og vant den siste etappen før rittet ble stanset av COVID-19-viruset.

– Jeg er glad for å fortsette samarbeidet mitt med UAE Team Emirates. Det var her jeg ble proff og jeg har funnet meg veldig godt tilrette her. Jeg tror på laget og ønsker å være en del av dette ambisiøse prosjektet. De neste fem åra vil bli ekstremt viktige for laget og for karrieren min, og jeg håper at det blir et lykkelig samarbeid for begge parter, sier Pogacar.

Det er faktisk ikke så lenge siden sloveneren forlenget avtalen med UAE-laget forrige gang, heller. Den forrige avtalen hadde utløp mot slutten av 2022. Den nye varer dog ut 2024.

– Pogacar er en slik type alle lag ønsker seg. Han er talentfull og har en sterk vilje til å utvikle seg hver eneste dag. Det er verdier som vil sende ham til toppen av sykkelsporten, mener Gianetti.

Tagget med: ,

Les også disse