KLAR: Jasper Philipsen har signert med UAE Team Emirates. Her under Tour of Utah tidligere i høst. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

Philipsen bekreftet til UAE

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 27.10.18 12:12

Del på    

2019-troppen komplett.

(procycling.no): Det har ligget i kortene en stund, men ifølge med UAE Team Emirates’ samling i Dubai ble Jasper Philipsens signatur bekreftet lørdag.

20-åringen har stor motor og kombinert med en hvass spurt har han flere ganger vist sitt potensial. Blant annet da han vant Gylne Gutuer i høst, men også i konkurranse med proffene, hvor han har flere toppresultater denne sesongen. Han vant en etappe i Tour of Utah i august  og i Tour de l’Eurométropole ble han bare slått av Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Jempy Drucker (BMC) og Oliver Naesen (AG2R).

KOMMENTAR: «Akkurat nå er jeg mest spent på Kristoffs trekk for å komme seg ut av en karrieremessig blindgate»

Philipsen, som i år har syklet for prokontinentallaget Hagens Berman Axeon, har flere lovende klassikerresultater, med fjerdeplass i U23-utgaven av Paris-Roubaix i år og andreplass i U23-utgaven av Flandern rundt i 2017.

– Det er en stor ære å bli en del av UAE Team Emirates. Jeg er sikker på at laget vil være den beste måten for meg å utvikle min unge karriere. Jeg følte med en gang lagets tiltro til meg, så jeg tror jeg kan dra nytte av lagets prosjekt for å viste mitt beste de neste årene, sier han i en pressemelding fra laget.

(artikkelen fortsetter under)

https://twitter.com/TeamUAEAbuDhabi/status/1056113878818447361

Stor tropp

Mens flere andre lag kutter i antall ryttere i troppen, som følge av økonomi, har laget fra de forente arabiske emirater maks antall ryttere i troppen sin for 2019 og har vært aktive på overgangsmarkedet.

Den største overgangen er såklart Fernando Gaviria, som forlater Quick-Step Floors ett år før kontrakten hans egentlig går ut.

I tillegg kommer også Sergio Henao (Team Sky), Tadej Pogacar (Ljubljana Gusto Xaurum), Tom Bohli (BMC), Juan Sebastián Molano (Mazana Postobon), Rui og Ivo Oliveira (Hagens Berman Axeon) og Cristian Camilo Muñoz (Coldeportes Zenu Sello Rojo) inn.

Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen sykler for laget også i 2019.

Tagget med: , ,

Les også disse