Prøv Procycling Pluss idag

- EN SKIKKELIG TRØKK: Per Strømset kjørte inn i en følgebil, og endte opp med å få skuldra ut av ledd. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Per (20) kjørte som hjelperytter for Edvald. Så smalt det

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.06.18 16:27

Del på    

– Det skal vel egentlig ikke skje.

SANDEFJORD (procycling.no): Noen fikk sine drømmer oppfylt under NM-fellesstarten, men de alle fleste fikk håpet om medalje knust underveis.

Se bildegalleri i bunnen av artikkelen!

I en kompakt, variert og uoversiktlig NM-trasé gikk det også stadig vekk velt i hovedfeltet.

procycling.no overvar store deler av rittet i følgebil. Alt under masterstarten ut av sentrum av Sandefjord gikk en stor velt som involverte flere av klubblagene.

Uhellet gjorde at rittet ikke ble satt i gang inntil hovedfeltet nærmet seg langesonen.

Stupte over styret

Mot slutten av den tredje runden var rittet over for Joachim Strindin (24) fra IK Hero.

NM-debutanten var i ferd med å kjøre seg opp på venstresiden av feltet da noen foran ham hugg i bremsen og hans selv endte opp med å bli kastet over styret.

Les andre NM-artikler:

** Kaotisk fellesstart for August Jensen
** Stake Laengen: – Alliansen gjør at jeg kan vinne i dag

procycling.no passerte stedet like etterpå. Da lå sykkelen hans flere meter lenger borte, mens en IK Hero-leder sjekket at alt sto bra til med rytteren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOK KRAGEBEINET: Joachim Strindin forsøkte å avansere opp i feltet på tredjerunden, men det endte opp med bråbrems og et luftig svev over styret. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

– Det skjedde på tredjerunden. Jeg tror ikke det var noen andre enn meg som gikk ned det. Det rare er at det gikk en enda større velt på samme sted på runden etter, sier Strindin til procycling.no.

Han ble fraktet til sykehus i Tønsberg der det ble tatt røntgen av ham. Konklusjonen var klar:

– Jeg kjente jo fort at kragebeinet ikke fungerte som det skal, og det viste seg at det var brukket. Det kom en lege til stedet kanskje kjapt under rittet, og han anbefalte meg ikke å kjøre videre, forteller Strindin som nå går glipp av Uno-X Tour de Hallingdal i starten av neste måned.

Stjernevelt med Edvald og Sondre

Det var ikke bare klubbrytterne som fikk kjenne på asfalten. Omtrent midtveis gikk en velt helt foran i feltet på vei gjennom langesonen.

Ryttere fra Lillehammer CK gikk ned, men også Edvald Boasson Hagen, Sondre Holst Enger, Iver Skaarseth og Sven Erik Bystrøm.

Haugesunderen skrapet opp den høyre albuen, og det rant blod ned fra såret da procycling.no tok bilder av ham. På runden etter hadde han blitt plastret opp på den samme armen.

Arrangøren forteller procycling.no at det var to ryttere som ble tatt til med til legevakten etterpå, og at ytterligere to mann var innom sykehuset i Tønsberg.

– Det var også noen småvelt, men det orndet seg selv, opplyser Rune Steinsvik i Sandefjord Event.

Dårlig planlagt tissepause

Litt lengre opp i løypa, i etterkant av Hovtvedtbakken gikk den en velt på en av de retteste og mest oversiktlige strekkene i hele løypa.

Bakgrunnen for velten var en dårlig manøver fra en av dommerbilene, som kostet på seg et improvisert stopp langs løypa:

– Det er rett og slett en dommerbil som slenger seg inn på en liten grusplass for å ta seg en pissepause. Det forplanter seg bakover i bilkøen, der noen ryttere henger på for å prøve å komme seg opp i bilkøen. Det ender opp med bråbrems, og rytteren har ingen mulighet til å komme seg unna og går rett i fangeren på den bakreste bilen, forteller Martin Olsen i Lillehammer CK til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKRYTER AV BEREDSKAPEN: – Det var strålende behandling jeg fikk der det skjedde. Skuldra kom seg tilbake i ledd igjen av seg selv i bilen på vei til sykehuset, forteller Per Strømset. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Den uheldige rytteren var Per Strømset som tok full telling med en rytter fra Ringerike SK (vi tror det var Sondre Midtsveen). 20-åringen mener det kunne endt langt verre for hans del:

– Jeg dunket rett inn i KCK-bilen (Kristansand Cykleklubb). Jeg så bremselys, og det var vel omtrent det eneste jeg registerte. Jeg tror jeg lå én til halvannen meter bak, så smalt jeg rett inn i ham.

– På bildene vi tok så det relativt dramatisk, hvordan hadde du det da?

– Du kjenner det etterpå, for å si det sånn. Det gjør veldig vondt der og da. Jeg fikk en solid trøkk. Egentlig er jeg bare for at det ikke gikk enda verre. Det ble ikke konstatert noen brudd, men jeg fikk en skulder ut av ledd. Jeg fikk også en god del skrubbsår og er veldig forslått. Det er vel en ting som egentlig ikke skal skje, men jeg har sett at proffer også har skadet seg når det plutselig stanser opp på den måten i bilkøen, forteller han.

Strømset regner med at det blir et par rolige dager på sofaen, før han igjen kan gjenoppta treningen.

– Dere lå og kontrollerte avstanden opp til bruddet for Edvald underveis. Var han fornøyd med tingenes tilstand?

– Han virket fornøyd så lenge jeg var med i hvert fall. Planen var at avstanden skulle holdes slik at det skulle være mulig å støte seg opp fra feltet. Han bommet nok litt (Vegard Stake Laengen, Daniel Hoelgaard og Sven Erik Bystrøm lyktes, men ikke Edvald), men det er jo også vanskelig når alle følger godt med på ham, mener Strømset.

Her er et utvalg av våre bilder fra NM-fellesstarten!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse