IKKE SLIK HAN HADDE SETT FOR SEG: Paris-Roubaix var nok morsommere på TV enn som Groupama FDJ-hjelper. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Paris-Roubaix er hovedmålet

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 15.12.16 10:54

Del på    

Blir viktig hjelper for Démare i klassikerne.

(procycling.no): Daniel Hoelgaard har ikke tilbakelagt mange kilometre på sykkelen denne vinteren. Rogalendingen kom hjem fra VM i Qatar med en trøblete mage, og har derfor tilbrakt mesteparten av oktober og november med hvilepuls.

Se vårprogrammet til Hoelgaard her!

Men etter en drøy uke på treningssamling med FDJ i Calpe, føler ikke Hoelgaard at han er satt særlig tilbake. Faktisk føler 23-åringen seg freshere enn på lenge.

– Jeg har fått litt mer hvile enn jeg pleier, men det har bare gjort meg godt. Det virker som om jeg trengte den pausen, sier den tidligere Joker-rytteren.

Rolig start

Forrige sesong var situasjonen motsatt. Som fersk proffrytter følte Hoelgaard at han måtte vise seg frem allerede fra første pedaltråkk, og brukte derfor vinteren på å trene mer enn han kanskje burde. Så da sesongen omsider begynte, hadde formpilen allerede begynt å peke nedover.

– I fjor trodde jeg at jeg måtte være på mitt beste på treningsleiren i desember. Jeg er mye mer avslappet nå, sier spurteren fra Ålgård.

Det gjenspeiles også i rittprogrammet for neste sesong. I samråd med ledelsen i FDJ har 23-åringen funnet ut at han er best tjent med en rolig start på sesongen.

– Jeg har trent lite i vinter, så vi har konkludert med at det passer best med en rolig åpning. Det er bedre at jeg legger til noen ritt på kalenderen enn at jeg blir helt utslitt av å ha for mange, sier Hoelgaard.

Den starter med etapperittet La Méditerranéenne 8.-12. februar, og fortsetter med Omloop Het Nieuwsblad (25. februar) og Kuurne-Brüssel-Kuurne (26. februar). Deretter venter Paris-Nice (5.-12. mars), som blir Hoelgaards siste etapperitt i løpet av vårsesongen.

Skal hjelpe Démare

I ukene som følger vil alt handle om klassikerne for Hoelgaard. Først venter Milano-Sanremo (18. mars), deretter de belgiske brosteinsrittene E3 Harelbeke (24. mars), Gent-Wevelgem (26. mars), Flandern rundt (2. april) og Scheldeprijs (5. april).

Den foreløpige rittkalenderen rundes av med Paris-Roubaix (9. april), GP de Denain (13. april), Tour du Finistère (15. april) og kulklassikeren Tro-Bro Léon (16. april).

– Jeg er veldig fornøyd med programmet. Jeg vil jo kjøre klassikerne, og får lov til å kjøre alle, konkluderer Hoelgaard.

Det innebærer samtidig at han i de fleste rittene må finne seg i å være en hjelperytter for Arnaud Démare, slik han var store deler av fjorårssesongen.

– I utgangspunktet skal jeg kjøre de samme rittene som Démare, og jeg er innstilt på å gjøre en god jobb for ham. Men i noen ritt vil jeg også få egne sjanser. I La Méditerranéenne, for eksempel, skal både meg og (Davide) Cimolai få lov til å spurte, sier Hoelgaard.

Vil gripe mulighetene

Dessuten, påpeker han, vil det også by seg muligheter i ritt med forrige sesongs Milano-Sanremo-vinner på startstreken. Da Hoelgaard spurtet inn til sin beste plassering forrige sesong, 7.-plassen i GP Plouay, var han jo egentlig hjelperytter for den franske stjernen.

– Jeg slo til da Démare hadde en dårlig dag. Det skal jeg forsøke å gjøre oftere neste år, lover rogalendingen, som nå er langt mer forberedt på hva som venter.

– I fjor brukte jeg vårsesongen på å finne ut av ting. Jeg visste ikke hvordan det var å kjøre de store klassikerne, for eksempel, og ante heller ikke hvordan jeg skulle forberede meg. I siste halvdel av sesongen hadde jeg en helt annen ro, og da fikk jeg også vist at jeg kan prestere på dette nivået.

– Hvilke ritt ser du mest frem til neste år?

– Jeg får jo kjøre for egne sjanser i La Méditerranéenne, så det blir et viktig ritt for meg. Ellers har jeg pekt meg ut Paris-Roubaix som et hovedmål. Jeg ønsker å gjøre en god jobb der, både for Démare og for min egen del, avslutter Hoelgaard.

Tagget med: , , , , , , , , ,

Les også disse