SUVEREN: Alejandro Valverde var først opp Mur de Huy nok en gang. 36-åringen tok sin femte tittel i Fleche Wallonne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Mur de Huy-kongen Valverde tok sin femte tittel

Procycling
Tips meg

Publisert 19.04.17 18:49

Del på    

36-åringen med sin fjerde strake seier i Flèche Wallonne.

(procycling.no): Alejandro Valverde (Movistar) bykset kontrollert opp som førstemann på Mur de Huy og vant den 81. utgaven av La Flèche Wallonne onsdag.

36-åringens fjerde strake tittel i Ardenner-klassikeren kom foran Dan Martin (Quick-Step) og Dylan Theuns (BMC) som tok de neste plassene på podiet.

Med et kalkulert rykk 200 meter fra mål, cruiset den spanske veteranen fra sine rivaler. I det som var hans femte seier totalt i det belgiske rittet, hadde Valverde tid og anledning til å beskue sine ofre i ”bakspeilet” mens han krysset målstreken først.

– Selvtillit, styrke og et sterkt lag bak meg, sier Valverde – spurt om hemmeligheten bak dominansen i Flèche Wallonne.

– Rivalene mine er veldig sterke, men jeg er i kjemepform og må utnytte det, sier den snart 37 år gamle Murcia-rytteren etter sin tiende seier denne sesongen.

Et tappert forsøk fra Bob Jungels (Quick-Step) ble nøytralisert i nedre del av den 20 prosents bratte bakken opp til mål, der Valverde hele tiden lå godt posisjonert langt fremme.

Den unge franskmannen David Daudu (FDJ) åpnet ballet på Mur de Huy, med et rykk 250 meter fra mål, hvorpå storfavoritten Valverde følte seg tvunget til å følge. Like etter satte Movistar-rytteren inn nådestøtet med et drepende kontra-angrep.

Med sen forsering sikret Martin seg sin tredje podieplass i Flèche Wallonne, mens Theuns ble dagens overraskelse med sin tredjeplass. Team Sky-duoen Sergio Henao og Michal Kwiatkowski, som lenge lå på Valverdes bakhjul, endte til slutt på fjerdeplass og sjuendeplass henholdsvis.

Sindre Lunkes kaptein i Team Sunweb, Warren Barguil, ble nummer seks. Lunke fullførte sin La Fleche-debut i en gruppe 10 minutter bak Valverde, mens Lars Petter Nordhaug (Aqua Blu) sto av underveis.

Slik gikk det til

Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert), Yoann Bagot (Cofidis), Nils Politt (Katusha Alpecin), Romain Guillemois (Direct Energie), Daniel Pearson (Aqua Blue Sport) og Olivier Pardini (WB Veranclassic Protect) formet en optimistisk sekstett like etter at flagget ble senket i Binche.

Bruddet samarbeidet godt og hadde på det meste 6 minutter til feltet. Movistar, med storfavoritt Valverde i sine rekker, tok ansvar bak og holdt avstanden nede på 3 minutter gjennom store deler av rittet.

Inne på de siste 50 km hadde bruddet gått i oppløsning, men Bagot, Guillemois og Pardini fortsatte videre med ett minutts ledelse.

På de første forseringene av Mur de Huy og côte d’Ereffe prøvde blant andre Alessandro De Marchi (BMC) å rive seg løs fra hovedfeltet. Den iherdige italieneren hadde gjentatte forsøk, men ble imidlertid tett markert av ymse Movistar-ryttere, deriblant den enigmatiske Carlos Betancur, som ikke var særlig interessert i å bidra til hardkjøret.

34 kilometer fra mål klarte De Marchi omsider å komme seg løs. BMC-rytteren skaffet seg 15 sekunder og fikk æren av å kjøre solo opp Mur de Huy nest siste gang, mens fronten av hovedfeltet lå bekledd i blått og sort, idet Team Sky og Quick-Step overtok kommando fra Movistar.

Den norske duoen i rittet, Sindre Lunke (Team Sunweb) og Lars Petter Nordhaug (Aqua Blue), var på dette tidspunktet posisjonert i bakre del av feltet.

De Marchi holdt farten oppe i front, og fikk omsider selskap av Bob Jungels (Quick-Step). Med bare to bakker og Mur de Huy igjen, tok den sterke duoen fatt på rittets siste 25 kilometer sammen.

Bak falt ansvaret nå på Orica-Scott som mobiliserte fire ryttere i jakten. Michael Albasinis hjelpere holdt avstanden rundt 30 sekunder.

Med 13 kilometer igjen så Jungels sitt snitt til angripe på ny. Den nasjonale mesteren fra Luxembourg distanserte De Marchi etter côte d’Ereffe og tok fatt på Cherave-bakken i ensom majestet.

Det var et godt forsøkt. Jungels hadde 50 sekunder, men tapte 20 i løpet av den nest siste bakken, der Team Sky satte et hardt tempo med Gianni Moscon.

Den tapre Quick-Step-rytteren stormet dermed inn mot Mur de Huy med en halvminutts ledelse og ble etter hvert spist om av et frådende hovedfelt. En sedvanlig ”massespurt” opp den trappebratte veggen lå dermed nok en gang i kortene.

Tagget med: ,

Les også disse