NUMMER FIRE: Simon Gerrans var allerede den mestvinnende i Tour Down Under før han vant sin fjerde utgave av rittet i 2016. I årets utgave får han med seg Esteban Chaves, Caleb Ewan, Luke Durbridge, Damien Howson, Daryl Impey og Roger Kluge. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Orica stiller med sine største stjerner på hjemmebane

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.01.17 22:15

Del på    

Håper på reprise fra fjoråret med sterkt trekløver.

Med kun en ukes tid til Tour Down Under og den virkelige sesongstarten, blir stadig flere stjerner bekreftet til rittet. Peter Sagan, Ben Swift, Diego Ulissi, Sergio Henao og Geraint Thomas er allerede bekreftet til åpningsrittet, sammen med nordmennene Sven Erik Bystrøm, Odd Christian Eiking og Vegard Stake Laengen.

Mandag har det kommet en rekke nye bekreftelser fra lagene, hvor spesielt laget til Orica-Scott er fryktinngytende.

På hjemmebane stiller det australske laget med noen av sine største stjerner i Simon Gerrans, Esteban Chaves og Caleb Ewan. 36 år gamle Gerrans er den klart mest suksessfulle rytteren i rittet gjennom tidene, med sine fire sammenlagtseirer og fem etappeseirer. Sist vist i 2016, da han vant sammenlagt og to etapper.

I samme utgave av rittet dominerte også Ewan i massespurtene, og tok to etappeseirer.

– Det vil bli vanskelig å overgå fjorårets resultater, men laget vi har med i år er minst like bra som vi noen gang har stilt med tidligere. Dette er et viktig ritt for oss, våre sponsorer, den australske fansen, og vi sikter igjen høyt med ambisjoner i sammendraget og etappeseirer, sier sportsdirektør Matt White i en pressemelding.

Ny utfordring på den andre etappen

Tour Down Under har stort sett gått i et fast mønster, hvor den slake motbakkeavslutningen i Stirling nesten har blitt like obligatorisk som Willunga Hill. Etter å ha vært med hvert år siden 2009, er imidlertid Stirling kun startby i årets utgave. Istedenfor er det lagt inn målgang i Paracombe, ved Torrens Hill Road.

Avslutningsbakken, 1,2 kilometer à ni prosent, ble også brukt i 2015, da Rohan Dennis vant etappen, men den ujevne stigningen opp Gorge Road er lagt inn i etappen denne gang. Dermed blir det en mer eller mindre sammenhengende stigning de siste seks kilometerne. Noe som kan passe mannen som i 2016 kom på pallen i Giro d’Italia og Vuelta a España, samt vant Il Lombardia, Esteban Chaves meget godt.

– Endringene på den andre etappen til Paracombe gjør den til en ny kongeetappe, og vi har et ganske klart bilde av hvordan det vil bli på slutten. Istedenfor en bakke på 1,8 kilometer, får du rundt 20 minutter med klatring, og da har vi to veldig gode alternativer i Gerrans og Chaves, avhengig av hvordan det blir kjørt, sier White.

Uansett om den nye avslutningen vil føre til store avstander, venter nok de fleste at den virkelige avgjørelsen vil falle på Old Willunga Hill.

– Willunga-etappen er fremdeles der Tour Down Under blir vunnet eller tapt, men vi kan få et klarere bilde av hvem som vil kjempe om seieren når vi kommer til den dagen, mener White.

Flere debutanter

Som det første rittet i WorldTouren, blir rittet selvsagt også brukt til å gi flere sin første sjanse i sitt nye lag. I Orica-Scott får Roger-Kluge sitt første ritt i sitt nye lag, mens det er en rekke debutanter på lag som Trek-Segafredo og Team Sunweb, lag som også ble bekreftet mandag.

For det amerikanske laget blir dansken Mads Pedersen kastet rett ut i det. Det 21 år gamle stortalentet signerte for Trek etter at å ha tilbrakt 2016-sesongen i Stölting. I tillegg til Pedersen, debuterer også Ruben Guerreiro, Jarlinson Pantano og Koen de Kort for laget, hvor Peter Stetina og Edward Theuns sannsynligvis vil få lederroller.

Wilco Kelderman kan også regne med en lederrolle i sitt første ritt for sitt nye lag, Team Sunweb. Også Chris Hamilton og Lennard Hofstede sykler sine første ritt for laget, mens Phil Bauhas må konkurrere med Nikias Arndt om spurtansvaret i sin første opptreden for det tyske laget.

Tagget med: , , ,

Les også disse