Prøv Procycling Pluss idag

FJORÅRSVINNEREN: Remco Evenepoel vant tempoen for juniorene i fjor og har siden også tatt nivået blant seniorene med glans. Bak ser vi også italienske Andrea Piccolo, som vant EM tidligere i år og er blant favorittene i VM. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Opptakt: Tempo menn junior

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.09.19 10:03

Del på    

Hvem følger i fotsporene til Remco Evenepoel?

(procycling.no): Et gull på tempoen i junior-VM betyr ikke nødvendigvis at du også gjør det bra senere i karrieren, men med vinnere som Fabian Cancellara (to ganger), Marcel Kittel (to ganger), Michal Kwiatkowski, Bob Jungels og senest i fjor, Remco Evenepoel, så gir det absolutt en god pekepinn.

Først ut på juniorenes tempo er Reuben Thompson (New Zealand), som starter 14.10, mens Andrea Piccolo (Italia) er sist ut fem minutter over fem.

Løypa

Mens damejuniorene kjørte én runde i VM-runden inne i Harrogate, får herrene prøve seg på to runder. Den totale distansen blir dermed 27,6 kilometer.

Runden er altså den samme hvor det ble kjørt lagtempostafett søndag og hvor fellesstartene skal avgjøres senere denne uka. Som vi har vært inne på i tidligere opptakter, så er det en krevende tempoløype med stadige endringer i rytmen og svært få flater. Man får muligheten til å komme godt i gang på de første fire kilometerne av hver runde, hvor man sykler rett frem på samme vei etter å ha svingt til høyre like etter starten. 

Resten av runden inneholder flere tekniske utforkjøringer, små bakker og på slutten også flere krappe svinger.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

PROFILEN: Det går stort sett opp og ned i løypa rundt Harrogate.

Favorittene

Ser vi på fjorårets VM i Innsbruck, var det tre førsteårsjuniorer som kom inn blant de ti beste. Best av dem var Andrea Piccolo (Italia), som endte på tredjeplass, med Michel Hessmann (Tyskland) på plassen bak. Michael Garrison (USA) ble den gang nummer ti.

De vil igjen være blant seierskandidatene, spesielt Piccolo som vant EM, men vel så spennende er en annen amerikaner og tysker. Marco Brenner (Tyskland) har på mange måter vært årets svar på Remco Evenepoel og førsteårsjuniorene har hoppet fra seier til seier gjennom hele sesongen.

I EM kjørte han ikke tempoen, men han har ved flere anledninger i Nations Cup vist et høyt nivå i år. Det har også godeste Quinn Simmons (USA), som ikke fikk sjansen til å kjøre tempoen i fjorårets VM. I år har han tatt store steg og levert flere gode tempoer, sist for bare halvannen uke siden i Keizer der Juniors hvor han vant foran det nederlandske gullhåpet Lars Boven.

Vårt favoritttips: Quinn Simmons. 

Norge stiller med Johannes Staune-Mittet og Fredrik Gjesteland Finnesand. Finnesand kjørte også tempoen i Innsbruck og ble der nummer 39 etter en velt. Etter en litt tung første del av sesongen, har han begynt å vise god form på sensommeren og høsten og dermed skal det bli spennende å se hva han kan klare i Harrogate.

Staune-Mittet er på sin side årets norske mester på tempo og viste spesielt i Nations Cup-rittet Pays de Vaud at han er god på tempo.

I EM kjørte han inn til en tiendeplass og en klassisk jobbeløype er nok noe som kan passe ham bra. På en god dag kan vi forvente å se ham kjempe om en plass blant de ti beste.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse